Polgárdi

2015.09.17. 12:13

Tisztesség és felelősség - Átadták a Pro Urbe-díjat Polgárdiban

Polgárdi - A képviselő-testület Pro Urbe-díjat adományozott Gelencsér Ferenc vállalkozónak Polgárdi fejlődése érdekében kifejtett kiemelkedő tevékenységéért.

V. Varga József

A huszonkét éves múltra visszatekintő családi vállalkozás Polgárdira koncentrált, amikor fejlesztése szóba került. Húsz éve telepedtek le
a kisvárosban, s nem bánták meg választásukat, erős a kötődésük. A városvezetéssel jó a kapcsolatuk, amiben tudják, segítik a települést, rendezvények szponzorai, fontosnak ítélik a helyi közösség támogatását.

A cég megújuló energiaforrásokat hasznosító kazánokat gyárt, a kazántesteket Nyugat-Európában értékesítik, árbevételük a múlt évben elérte az egymilliárd forintot.

- A saját bőrünkön tapasztaltuk meg, hogy a fosszilis energiahordozók árának alacsony szintje jelentős hatással van a megújuló energiák piacára - hangsúlyozza Gelencsér Ferenc. - Tavasszal mindez a kazánok iránti kereslet visszaesésében is megmutatkozott. Új partnereket, új tevékenységet kellett keresnünk, csökkent a létszámunk.

Vörös Tibor (b), Madarász Tamás, Gelencsér Ferenc és Gelencsér Gergő egy 350 kilowattos hőcserélőt szemlél az üzembe Fotó: V. Varga József

Az irányváltással a gépgyártás területére léptek, élelmiszeripari gépeket gyártanak magyar és külföldi partnereiknek. Fő profiljuk a hegesztés, a gép- és szerkezetlakatos munkák; hegesztéstechnikájuk minőségi, ezzel tudnak piacon maradni. Jelenleg negyvenheten dolgoznak a cégnél, s amint a tulajdonos-ügyvezető mondja: lassan már veszik vissza az embereket. A legtöbben helyből és a környékről dolgoznak náluk, érzik a felelősséget munkatársaik és családjaik iránt.

Ferenc felesége, Márta és lányuk, Anett a pénzügyet viszi, Gergő fiuk a műszaki vonalat. A stafétát a gyerekek veszik majd át, a továbbfejlődés kulcsa az ő kezükbe kerül. Ha nyugdíjba megy, szeretne kicsit többet pihenni, horgászni a Balatonnál.

Gelencsér Ferenc a tisztességben hisz, az átláthatóságban, a felelősségvállalásban. A nehezebb viszonyok között is tartják azt, amit megígértek; igaz ez partnereik és dolgozóik felé is. A cég jó neve kötelez. Tizedikén mindig érkezik fizetés, az anyagi biztonság manapság az egyik legfontosabb!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!