Szponzorált tartalom

2021.05.04. 13:43

BODIES 2.0. Újranyitás – Csak 43 napig!

A kialakult helyzet mellett is megfelelően és biztonságosan látogatható a világhírű kiállítás, de mindösszesen már csak 43 NAPIG!

 

- A bennünk rejlő univerzum –

Bálna 2021.05.11. – 2021.06.27.


A „BODIES 2.0 – A bennünk rejlő univerzum” kiállítás célja, hogy részletesen bemutassa testünk felépítését, különböző szerepeit és egyediségének lenyűgöző nagyszerűségét.

Magyarországon 2008 és 2018 után 2020-ban egy új Bodies kiállítás nyílt a Bálna első emeletén mintegy 1500m2 -en, amely más megközelítésből, és más testeken keresztül mutatja meg nekünk mennyire bonyolult, de egyben tökéletesen megalkotott világ az emberi szervezet. A tárlat, nem hiába kapta meg a 2.0. alcímet, mivel eddig nem látott új, egyedi, speciális, kivételes testek kerülnek bemutatásra.

A “BODIES 2.0 – A bennünk rejlő univerzum” egy tudományos, oktató kiállítás, ami mintegy 200 preparált szervet és egész testet mutat be az érdeklődők számára, melyek mindegyike úgynevezett „plasztinációs” eljárással lett megőrizve az utókor számára. A kiállítás segítségével betekintést nyerünk a bőrünk alá, feltárva saját testünk felépítését és összetettségét. Ahelyett, hogy utánzatokat sorakoztatnánk fel, a Bodies 2.0 kiállítás valódi, egykor élő emberi testeket és szerveket mutat be, ezáltal a látogatók elsőkézből tekinthetik meg azt, ami általában csak doktorok és tudósok „kiváltsága”. A Bodies 2.0 kiállítás célja, hogy a látogató még mélyebben megérthesse saját testének működését, melynek okán felértékelődik a test egészségének megőrzése.

Rengeteg titkot, fel nem tárt információt, adatot tudhatunk meg a testünkről, – mindezt a mobilunkra ingyenesen letölthető több nyelvű audio guide applikáción keresztül , vagy a kiállítás területén dolgozó orvostan hallgatók segítségével, – olyan érthető formában, hogy a hétköznapi ember is megértse azokat. Ezeken felül egy külön mozi teremben vetített dokumentum film is segít abban, hogy bevezessen bennünket ebbe az eddig ismeretlen világba.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában