Hirdetés

2024.09.30. 15:56

Raktárakban betölthető munkakörök, amelyekkel Dunakeszi álláskínálatában is találkozhatsz

A raktárak hatékony és eredményes működéséhez számos dolgozó összehangolt munkája szükséges, legyen szó akár fizikai, akár szellemi területen tevékenykedő munkavállalókról. A következőkben összegyűjtünk néhány olyan raktári pozíciót, amelyekkel Dunakeszi és környéke vonatkozásában is gyakran találkozhatsz az állásportálok kínálatait böngészve!

PR cikk

Forrás: freepik.hu

Rakodó / komissiózó

Dunakeszi és a környező városok raktáros állásai között kimondottan gyakoriak az olyan pozíciók, amelyek betanított fizikai munkavégzéssel járnak. Ilyen például a rakodó és a komissiózó munkakör is, ahol általában nem elvárás a releváns tapasztalat, csupán jó fizikumra és megfelelő munkamorálra van szükség az esélyes megpályázásukhoz. 

Előbbi, vagyis a rakodó állás megjelenésére egyébként épp a napokban volt példa a régió álláspiacával foglalkozó Dunakesziallas.hu felületén, amely hirdetésben pakolói, valamint papír- és fóliaválogatási feladatok ellátása céljából keresnek rakodó kollégát: https://dunakesziallas.hu/allasok/raktarozas-logisztika.

A portál felületén továbbá a komissiózó állások sem ritkák, ahol is a feladatok főként a beérkező áruk és termékek lepakolása, valamint a kimenők összekészítése köré szerveződnek. Emellett pedig a csomagolás, címkézés és a termékek minőségi és mennyiségi ellenőrzése ugyancsak része lehet a napi teendőknek.

Targoncás / anyagmozgató

Szintén a gyakran elérhető raktáros állások sorát erősítik a különböző anyagmozgatói pozíciók is. Ezek kapcsán beszélhetünk kézi anyagmozgatói – ahol az anyagmozgatás például kézi raplapmozgató béka segítségével történik –, valamint targoncás munkákról is.  Utóbbi esetében természetesen alapvető elvárás a targoncavezetői engedély megléte, legyen szó akár homlokvillás, gyalogkíséretű vagy tolóoszlopos targoncáról. 

A feladatok pedig valamennyi esetben a raklapok és áruk mozgatásából, a készletek rendszerezéséből, valamint az áruk ki- és berakodásából tevődnek össze. Mindez történhet logisztikai központban, raktárban, de akár gyári környezetben is, ahol az anyagmozgatóknak a gyártási folyamatokhoz szükséges alkatrészek és anyagok rendelkezésre állásáról is gondoskodniuk kell. 

Raktári adminisztrátor

Miként az a bevezetőben is említésre került, raktárakban és logisztikai központokban akár szellemi munkavégzéssel járó pozíciókat is adódhat lehetőség betölteni. Ilyen például a raktári adminisztrátori munkakör is, ahol főként adminisztrációs és szervezői tevékenységek jelentik a mindennapi feladatokat. 

Ez alatt értendő többek között a beérkező és a kimenő áruk nyilvántartása, a raktári adatbázisok frissítése, továbbá a szállításhoz kapcsolódó dokumentációk (pl. szállítólevelek, fuvarokmányok) kezelése. Emellett az adminisztrátorok kapcsolatot tartanak a beszállítókkal és a vevőkkel, továbbá az adott raktár fizikai és szellemi dolgozóival is. Ily módon a széleskörű felelősségekből adódóan középfokú végzettségre, számítógépes ismeretekre, valamint kiváló kommunikációs- és szervezőképességekre is szükség van a pozícióban történő sikeres helytálláshoz. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában