Programajánló

2022.09.03. 08:00

Quintia-koncert az újvárosi teátrumban

Korábban elmaradt, jubileumi előadást pótolnak szeptember 4-én a városban, de ingyenes múzeumlátogatási lehetőség és egy sportesemény is helyet kap az újvárosi programok sorában.

DH

Fotó: FMH-Archív (NN)

A Beke Beáta, Kurina Laura, Németh Irma, Péter Kata és Pocsai Mária alkotta Quintia zenekar tavaly ünnepelhette fennállásának tízéves évfordulóját. Egy jubileumi koncerttel készültek erre az alkalomra 2021 novemberében, azonban ezt a pandémia miatt halasztani kellett. Szeptember 4-én lesz a hangverseny a Bartók színházban. A korábban megvásárolt, illetve a még vissza nem váltott jegyek érvényesek a koncert új időpontjára. Ugyancsak szeptember 4-én, vasárnap 14 és 18 óra között az érdeklődők díjmentesen tekinthetik meg az Intercisa Múzeum következő kiállításait: Selmeci diákhagyományok Dunaújvárosban, Látványtár, Dunaújváros története az őskortól az 1970- es évek közepéig, Széchenyi és kora – A Széchenyi család nyomában. 

Szintén múzeumi hír, hogy szeptember 9-én délután három órakor rendezik meg a Séta a régészeti emlékek útján című programjukat. A séta a múzeum elől indul. Rossz idő esetén a programot vetített formában a múzeum épületében tartják meg. Mindemellett a hétvégére szólóan a DAK Acél Dunaújváros Gorillaz amerikaifutball- egyesülete hivatalos közösségi oldalán felhívást tett közzé. E szerint akik szeretik az NFL-t, rajonganak az amerikai fociért, illetve szívesen kipróbálnák magukat a sportágban, de nem tudják, hogy hol, azoknak minderre az egyesület nyílt edzés formájában vasárnap 18.30 órától a radari műfüves focipályán (Sport utca, tűzoltósággal szemben) lehetőséget ad. A klub felszerelést biztosít, a jelentkezőnek csak egy palack vízre és az időjárásnak megfelelő öltözetre van szüksége.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!