2018.02.22. 12:00
Nassolnivaló, csakis egészségesen!
A kevésbé egészséges ételeket is elkészíthetjük otthon – ráadásul egészségesen.
A házilag készített chips is lehet olyan finom, mint a bolti, ráadásul azt is tudjuk, pontosan mit tartalmaz. Sok burgonyára van szükségünk, melyet – akár uborkaszeletelővel – vékony szeletekre érdemes vágnunk. Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, majd olívaolajjal spricceljük le a darabokat. Sütőben, de akár mikróban is kisüthetjük a chipset, a lényeg: a szeletek ne érjenek egymáshoz!
Ha elkészült, csöpögtessük le a chipset!
A házi gumicukor elkészítése sem bonyolult. Melegítsünk fel 1 dl szűrt gyümölcslét, míg újabb 1 dl lében keverjünk el 3 evőkanál zselatint. Ezt 1 evőkanál mézzel öntsük a meleg léhez, és kevergetve forrósítsuk (fontos: ne forraljuk!).
Az elegyet öntsük szilikonformába, majd tegyük hűtőbe legalább két órára. Mivel az elkészült nyalánkság nem tartalmaz tartósítószert, a gumicukrokat később is a hűtőben kell tárolni! A zselatin helyettesíthető almapektinnel, a méz helyett cukrot, steviát és más édesítőt is használhatunk.