Akkor jó, ha „füstöl”
2020.01.09. 16:40
Ha vörös, ha fehér, forraltan is sokat ér!
Bizony, a borról van szó. Mutatjuk is egyik kedvenc, bevált forraltbor-receptünket!
Szanyi-Nagy Judit
Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap
Hozzávalók: 7,5 dl (száraz) vörösbor, 3 dl víz, 6-7 evőkanál cukor, 6 szem szegfűszeg, 1 rúd fahéj és 4 szelet citrom- vagy narancskarika.
A vizet a cukorral, a fahéjjal és a szegfűszeggel körülbelül öt perc alatt felmelegítjük. Ezzel párhuzamosan egy külön edényben a bort is felmelegítjük, majd ha elérte a kívánt hőfokot, az alkoholba öntjük a cukros „szirupot”. A legvégén a lébe tesszük a citrom- vagy narancskarikákat is, így lesz igazán kellemes a végeredmény.
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Feliratkozom a hírlevélre