2020.01.10. 17:00
Kiszáradt falatkák
Lássuk be, ez a cím nem indítja meg a nyálelválasztásunkat. Pedig az ételt, amiről szól, melegen ajánljuk! Mármint képletesen.
Falatnyi nassolnivaló Fotó: SZNJ
A megmaradt, kissé megszikkadt kiflikből, zsemlékből ízletes falatkákat készíthetünk otthonunkban. Kicsit időigényes, de nem túl bonyolult az így elkészült harapnivaló.
Az – amúgy házibulikba is illő – ínyencséghez csupán néhány darab kiflire, vajra, ízlés szerinti szalámira (diákcsemege kolbász, csirkemellsonka, turista szalámi), sajtra és paprikás ételízesítőre van szükségünk.
Ha a péksütemények már túlságosan szikkadtak, a katonákra szeletelést követően rakjuk be azokat 180 Celsius-fokra előmelegített sütőbe – körülbelül 10 percre –, így ismét roppanóssá válnak. Ezután kerülhet az egyes darabokra a finom feltét: a vaj, a szalámi, az ételízesítő és a sajt. Ne aggódjunk, ha végül nagyobb adagot készítettünk: a falatkák még másnap is könnyedén fogyaszthatók. SZNJ