Reklám

2012.11.11. 08:18

Minőségi bortermelés (x)

„Sikerünk a szakmánk és a természet iránti alázatnak, szeretetnek köszönhető”

feol.hu

A Gedeon Birtok szőlőtermeléssel és minőségi borkészítéssel foglalkozik, 70 hektáros szőlőbirtokuk Ágasegyháza és Izsák között helyezkedik el. „Dűlőink klimatikus és talaj-jellemzői sajátos borkarakter kialakítását tesznek lehetővé, melyek a fehérborok harmonikus ízeit határozzák meg. Szőlőfajtáink megválasztásánál legfőképpen a magyar alföldi borvidék hagyományaira támaszkodtunk. Boraink hagyományos fahordós illetve reduktív technológiával készülnek. A korszerű, kíméletes technológiai elvek szerint épült új feldolgozó és érlelő pincénkben irányított erjesztéssel, hűtéssel készítjük a borvidékre jellemző, magas minőségi követelményeknek is megfelelő borainkat. Célul tűztük ki, hogy a legjobb alapanyagból nagyon jó minőségű bort készítsünk. Szeretnénk e táj borait újra rangra emelni és elismert borversenyeken kipróbálni. 1999 óta telepítünk folyamatosan szőlőt, így évről-évre fokozatosan bővül a fajtakínálat a fogyasztói igények kielégítésére.” – mondta a birtok tulajdonosa, Varga Árpád.

A Gedeon Birtok természetesen rengeteg konkurenciája van, hiszen Magyarország az egyik legelismertebb bortermelő vidék. Ugyanakkor a Gedeon Birtok leginkább olyan fajtákat termel, amit más vagy nem, vagy csak csekély mértékben állít elő, mint például az Arany Sárfehér, Kövidinka, Ezerjó, Kadarka.

„Sikerünk a szakmánk és a természet iránti alázatnak, szeretetnek köszönhető. Munkánkat  próbáljuk odafigyeléssel, szakértelemmel végezni és figyeljük vevőink igényeit és igyekszünk minél magasabb színvonalon kiszolgálni őket.”

A gazdasági világválság hatására kénytelenek voltak elhalasztani fejlesztéseiket, beruházásaikat. Át kellett nézni és racionalizálni az összes kiadásaikat, ennek keretében váltottak például energiaszolgáltatót. „Az E.ON Energiaszolgáltató Kft-től olyan ajánlatot kaptunk, ami számításaink szerint jelentős megtakarítást hoznak, már a mi nagyságrendünknél is. Minden megspórolt összeget visszaforgatunk a cégbe, minden apró kis segítség előrébb viszi a céget.”

Varga Árpád azt a célt tűzte ki maguk elé, hogy lépésenként, évről- évre mindig kicsit több bevételre tudjanak szert tenni, és egyre szélesebb körben ismerjék meg boraikat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!