Seregélyes

2014.04.25. 16:00

Még többen bringázhatnak

Seregélyes - A település általános iskolájának fenntartója, a Baptista Szeretetszolgálat kérésére gyűjtöttek kerékpárokat a német Vöröskereszt munkatársai, s hozták el a gyerekeknek.

Miskei Anita

Különleges ajándékkal kedveskedett a németországi Vöröskereszt a magyar általános iskolásoknak, kerékpárokat gyűjtöttek hazájukban, s hozták el hozzánk. A gyűjtőakciót a Baptista Szeretetszolgálat kérésére indították el Németországban és összesen 36 darab kerékpárt hoztak hazánkba, hogy szétosszák a szeretetszolgálat által fenntartott 50 iskolában. Tóthfalussy Ákos, a szeretetszolgálat vezető munkatársa elmondta, látják, milyen sok nehézsorsú, hátrányos helyzetű család van, sok helyen gyalog járnak a gyerekek iskolába akkor is, ha az távolabb van. Sem buszbérletet, sem kerékpárt nem tudnak venni a családok. De szeretnék, ha mindenkinek könnyebb lenne már az iskolába eljutás is. Ezért kértek segítséget.

A németországi Vöröskereszt gyűjtött kerékpárokat és hozta el ajándékba többek között a seregélyesi gyerekeknek is. Fotó: Sajtos József

– Felkerestük a német Vöröskeresztet, akik örömmel csatlakoztak a kezdeményezéshez. 36 bringát hoztak, ebből hármat tegnap át is adtunk a seregélyesi tanulóknak, akik örömmel fogadták az ajándékot. Azt azonban már az iskolákra bízzuk, miként döntenek a kerékpárok sorsáról – mondta Tóthfalussy Ákos. Majd Sajtos József intézményvezető hozzátette, szeretnék annak a három gyermeknek adni a bicikliket, akik jelenleg a leginkább rászorulnak. Így biztosan jó helye lesz majd a kétkerekűeknek új tulajdonosaiknál – fűzték végül hozzá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!