Seregélyes

2017.04.18. 12:40

Seregélyesen vetélkedtek: "Mindannyian mások vagyunk ”

Az országos vetélkedőt a "Mindannyian mások vagyunk ” gondolata köré építették fel a baptista iskolában. A gyerekek figyelmét saját értékeik felfedezésére, mások elfogadására irányították.

V. Varga József

A Seregélyesi Baptista Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola évek óta szervez sajátos nevelési igényű, valamint beilleszkedési, tanulási, magatartási zavarral küzdő gyerekek részére tanulmányi versenyt. Amint Sajtos József igazgató lapunknak kifejtette: a verseny célja, hogy azok a diákok is versenyzési, bemutatkozási lehetőséghez jussanak, akik valamilyen problémával küzdenek.

Az ilyen jellegű versenyekből sajnos országosan is hiány van. Ezért is nagy jelentőségű az iskola tanárai által felvállalt munka. Az idén a programot is színesíteni tudták.

A felső tagozatosok matematikából és magyarból mérték össze tudásukat. A két levelező forduló feladatait megoldó háromszázharminc diák közül a döntőre csak a legjobbak kerülhettek be. A tavaszi szünet előtt megrendezett döntőn délelőtt elmélet ismereteikről adtak számot a diákok, majd az ebédet követően kézműves és sport foglalkozás, majd táncház következett.

Az alsó tagozatosok részére Észforgató címmel hirdettek csapatversenyt, melyre húsz csapat jelentkezett. A vetélkedőn a hangsúly nem a tananyagon volt, hanem a problémamegoldó képességen. A csapatok játékos és logikai feladatok megoldása terén mérték össze tudásukat, és mutatták meg tájékozottságukat. A megmérettetést délután tóparti tojáskeresés és kézműves foglalkozás követte.

A nap folyamán a gyerekek megismerték egymást, egymás iskoláit. Jó hangulatban, felszabadultan vetélkedtek, játszottak, jól érezték magukat. A kísérő tanárok és a szülők beszélgettek, tapasztalatokat cseréltek és ellátogattak a tájházba és az érték-tár-házba.

Fotók: az iskola

– Az egész vetélkedőt Bródy János „Mindannyian mások vagyunk / Bár egyben-másban hasonlítunk..." gondolata köré építettük fel. A gyerekek figyelmét saját értékeik felfedezésére, mások elfogadására irányítottuk – tette hozzá az igazgató.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!