Soponya

2016.10.28. 13:32

Őszi Pedagógiai Napok rendezvénysorozat a soponyai iskolában

Soponya - A soponyai Zichy János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola is csatlakozott a Székesfehérvári Pedagógiai Oktatási Központ által szervezett Őszi Pedagógiai Napok rendezvénysorozathoz, színesítve, gazdagítva annak kínálatát – tudtuk meg Hollósi Lászlóné igazgatónőtől.

Buthy Lilla

Az intézményben két, interaktív eszközökkel támogatott tanítási órát láthattak az érdeklődők.

- A 4. osztályban Molnárné Strohéber Zsuzsanna tanulói laptoppal és interaktív táblával színesített matematika óráján szóbeli műveleteket végeztek a gyerekek tízezres számkörben.  Az 5. osztályosok Kajári Henrietta vezetésével a paprikáról és a paradicsomról tanultak természetismeret órán.

Az új ismeretek megszerzésében segítségükre volt a tablet és az interaktív tábla is. Mindkét tanórán jelen voltak a kooperatív technikák , a kompetencia alapú oktatás módszerei.

Az újszerű pedagógia elveire épülő, a digitális kompetenciák fejlesztését megvalósító tanítási-tanulási módok, módszerek - amelyek alkalmazásakor az info-kommunikációs technológia, mint eszköz és taneszköz jelent meg a tanítás-tanulás folyamatában - felkeltette a tanulók érdeklődését,  motiválta őket, nagymértékben segítette a tanulók ismeretszerzését – mondta el az igazgatónő.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!