Sport

2009.05.12. 02:29

Sakk: a fehérváriak elhódították a Duna Kupát

Tata - Immár 32. alkalommal rendezték meg a Duna Kupa gyermeksakk-versenyt, ahol a MÁV Előre SC csapatai szépen szerepeltek.

Matók János

Tata adott otthont az immár 32. Duna Kupa gyermeksakk-versenynek, amely a kezdetekben a magyar és a szlovák Duna menti települések iskolai csapatainak a viadala volt. Viszont mára már a két ország fiatal sakkozói barátságának a szimbolikus versenyévé nőtte ki magát. Az idén először kaptak meghívást a részvételre a fehérvári MÁV Előre SC gyermek csapatai, amelyek az Albacomp Regionális Sakkiskolában együtt tanulnak a Komárom-Esztergom megyei diákokkal. A mostani vetélkedésben - 25 csapat több mint 100 résztvevője között - nagyszerűen szerepeltek a mávosok. Az 1993 után születetteknél a Sármai Zsolt, Csire Bence, Salavecz Gergely, Környei Dávid összeállítású csapat az első, így kupagyőztes lett. Külön kiemelhető Csire és Fazekas teljesítménye, hiszen valamennyi partijukban győztek. Az 1997 után születetteknél a László Debóra, Bánfi Martin, Fazekas Barbara, László Dalma csapat bronzérmet szerzett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!