Sport

2009.06.30. 02:29

Már az FC Fehérvár II is elkezdte

Felcsút - Ma délelőtt elkezdte a felkészülést az FC Fehérvár NB II-es labdarúgócsapata. A keretet fiatal játékosok alkotják.

Matók János

Délelőtt 9 órakor volt a gyülekező, majd a rövid köszöntő után Varga István vezetőedző az első tréninget vezényelte az FC Fehérvár fiatalokból álló NB II-es csapatának. Varga munkáját a továbbiakban Csucsánszky Zoltán pályaedző és Tamás Gyula kapusedző segíti, amíg a csapat menedzsere Hartyáni Gábor. A masszőri teendőket a BFC-Siófoktól érkező Kiss István látja majd el.

- Ma elsőként az e heti programot ismertettük, miszerint szerda kivételével napi egy edzést tartunk, s az a célunk, hogy szombatra kialakuljon a végleges játékoskeret. Jövő héten kedden és csütörtökön már 2-2 edzés lesz, majd szombaton, az első felkészülési mérkőzésen a Kaposvölgye látogat Felcsútra - mondta Varga István.

Ami a célt, a végleges játékoskeretet illeti, ez 16 futballistát és két kapust, továbbá a Puskás Akadémia három stabil labdarúgóját, az FC Fehérvárnál már profi szerződést aláíró 17-28 éves Baracskai Rolandot, Szolnoki Rolandot és Gyurcsó Ádámot jelenti. De biztos csapattagnak számíthat az FCF első csapatával készülő Lelkes, Palkó, Máté és Vaszicsku.

Hartyáni Gábor arról tájékoztatott, hogy jelenleg három kapus: Halasi, Czirjék és a hódmezővásárhelyi Molnár-Farkas áll rendelkezésre, ez utóbbi sorsa ezen a héten eldől. Miként klubtársáé, Lajosé is. De erre vár Szántó, Deák és Wéninger (valamennyi Sopron), Sebők (Csepel), Tandari (Vasas), Duba (Balassagyarmat), Szeles (Kaposvár) és az Integrál DAC-tól érkező exvidis Megyes is. Ugyanakkor egy veszprémi, egy soroksári és egy kalocsai labdarúgótól már a mai tréning után elköszöntek. Mert ugyan nem voltak ügyetlenek, de az NB II-es kerettagsághoz még nem érettek. Viszont három, az NB II-ben már rutinosnak számító 22 éves kazincbarcikai játé-kossal: Olasszal, Zimányival és Kerékgyártóval szerdán szerződést köt majd a klub.

Szintén a keret stabil játé-kosa Bencze, Fejes, Sötét, Kovács, Móri, Balaskó, Varga, Fekete, Magyar és Kaiser, továbbá az FC Fehérvártól a mérkőzésekre három túlkoros, 1987 előtt született futballista csatlakozhat majd.

- A csapat átlag életkora 20 év lesz, így szinte gyerekekkel lépünk majd pályára. Így az a célunk, hogy a mostani bajnokságban bekerüljünk a tíz közé a Nyugati csoportban, hiszen az azt követő szezonban már kevesebb csapat, csak 2x12 lesz a csoportokban. Ez nekünk legalább olyan húzós lesz, mint a nagyoknak az első három hely megszerzése, mert a Gyirmót, a ZTE II, a Győr II, az Ajka, a Hévíz, a Pécs, a Komló és mások a riválisok - így Varga.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!