Sport

2012.12.23. 21:41

Kata, Darija: jön az áttörés?

Marosi Katalin, a fehérvári teniszező, aki horvát párjával, Darija Jurakkal az idei világranglistán az első ötvenben szerepel.

Matók János

„Mindig nehéz a karácsonyt szeretteinktől távol tölteni, így nem először fordul elő sajnos most sem, de ahhoz, hogy megadjuk az esélyt magunknak a 2013-as versenyévad sikeres kezdéséhez, ezt az áldozatot meg kell hoznunk” – mondja határozottan Marosi Katalin, a fehérvári teniszező, aki horvát párjával, Darija Jurakkal az idei világranglistán az első ötvenben szerepel.

„Ezúttal sikerült úgy összeállítanunk a programunkat, hogy legalább a szentestét a családdal tölthetjük, aztán karácsony első napján, kedden elrepülünk Ausztráliába, így belefért még az, hogy két edzés között, és az utazásra való csomagolás közepette süssünk valami finomat, feldíszítsük a fát, és becsomagoljuk szeretteink ajándékait” – osztotta meg gondolatait Marosi Kata.

„Nehéz a karácsony távol a családtól, de könnyebbé teszi az, hogy Katával együtt lehetünk, mert olyan közeli, és olyan jó a kapcsolat közöttünk, hogy családtagnak érzem őt. Ez nem csak karácsonykor, de egész éven át megkönnyíti a távollétet, és minden egyéb nehézséget, ami a teniszezők életével együtt jár” – mondta a zágrábi sportoló, Darija Jurak.

 

A fehérvári teniszező, Marosi Kata (balra) és horvát társa, Darija Jurak kedden repül el Ausztráliába (Fotó: Marosi Péter)


– Miután párost alkotnak, ez már szinte egy csapatnak számít.

– Valóban nagy segítség az, több szempontból is, hogy egy csapat lehetünk. Bár a tenisz alapvetően egyéni sportnak számít, de ebben a formában, hogy van egy állandó párostársunk, akivel mindketten elsősorban erre koncentrálunk, ez csapatjelleget ad, az amúgy nagyon magányos teniszéletnek. Sokat segít az is, hogy segíthetjük egymás edzésmunkáját, ebben a formában könnyebben nélkülözhetjük egy edző jelenlétét a versenyeken, csapatként nagyobb örömöt jelentenek a sikerek, és a vereségekkel járó fájdalmakon is könnyebb túllépni – mondta határozottan Marosi, Jurak nevében is.

– Az idei sikerek után, kedden elutaznak Ausztráliába, s elkezdik a következő versenyévadot.

– Így igaz, remek évet zártunk, s elindulhatunk álmaink versenyein anélkül, hogy izgulnunk kéne: bekerülünk-e, vagy sem. Ez nagyon jó érzés, és megkönnyíti a versenyprogramunk kialakítását. Gyakorlatilag előre tudjuk az egész éves programunkat. Ausztráliában lesz 2013 első fontos versenysorozata, amit mi Brisbane-ben kezdünk, Sydneyben folytatjuk, és végül a melbourni Ausztrál Opennel zárjuk a januári hónapot. Felkészültek és motiváltak vagyunk nagyon. Darija hat hetet Németországban készült az edzőjével, majd az utolsó tíz napot itt, Magyarországon együtt töltöttük, főleg már ráhangolódással, és edzőmeccsek sorozatával.

– A kenguruk földje után a következő állomás?

– Párizs lesz a következő állomásunk, utána a Fed kupán képviselem majd a hazámat, s végül két távolkeleti verseny zárja az év első fontos szakaszát. Ezekkel a versenyekkel az a célunk, hogy minél több pontot összegyűjtsünk, jobban mondva eleget ahhoz, hogy a Roland Garroson, és Wimbledonban akár kiemeltként indulhassunk. Azért, hogy az első két kanyarban ne kerüljünk össze a legjobb párokkal, olyanokkal, mint például a Williams testvérek, vagy Errani- Vinci, Huber-Raymon, és így tovább. Ez azt jelenti, hogy ezeken a versenyeken negyeddöntőkre, és elődöntőkre van szükségünk, ha nem is mindenhol, de egy-két versenyen kimagaslóan kell szerepeljünk ahhoz, hogy erről a helyről, ahol jelenleg állunk, előreléphessünk. Ezek a rövidtávú céljaink és nagyon reméljük, hogy a legközelebbi beszélgetésünk alkalmával, már magunk mögött az elért célokkal, az olvasókkal megoszthatjuk a folytatást is – fejezte be Kata.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!