Sport

2013.01.29. 20:25

A Znojmo okos, pontosabb játékkal nyert

Az EBEL középső körének a negyedik fordulóját rendezték kedd este a megyeszékhelyen. A Sapa Fehérvár AV19 együttese a HC Znojmót fogadta. A mérkőzést a Znojmo nyerte.

Silye Sándor

Sapa Fehérvár AV19-HC Znojmo 0-3 (0-2, 0-1, 0-0)
Székesfehérvár, 3187 néző, vezette: Jelinek, Trilar, Hribar, Kovács.

Sapa: Munro – Orbán, Sille, Magosi, Bailey, Mihály – Durco, Pratt, Benk, Sikorcin, Banham – Hetényi, Horváth, Kovács, Vas M., Sofron – Tokaji, Pozsgai, Hajós, Metcalfe, Novak, vezetőedző: Jan Neliba.

Znojmo: LANDSMAN – Sova, PLANEK (1), Strömberg 1, Fiala (1), Jarusek – Henry (1), Stach, ROZNIK 1, Bartos (1), Beranek – Boruta, KULMALA, Beroun, Sada, Lattner – Tichy, Kominek, Müller (1), Pucher, URAM 1, vezetőedző: Martin Stloukal.

Kiállítások:  2 illetve 6 perc.

Mindkét együttes egyformán kezdte a bajnokság második körét: kikaptak otthon a nyitányon, majd a következő két összecsapást megnyerték, a Sapa kétszer idegenben, a csehek egyszer idegenben, egyszer otthon győztek. Vajon a csapatok melyik arcukat mutatják az egymás elleni újabb összecsapáson? Az alapszakasz végén a HC 2-1-re nyert Fehérváron, az AV19 rossz sorozata idején. Akkor rengeteg szurkoló érkezett a cseh városból, most kevesebben kisérték el a kedvenceket, csak nem ennyire biztosak voltak övéik sikerében?  A közönség is kíváncsian leste, mire lesznek képesek hazai pályán az idegenben vitézkedő összetételű új sorok, mennyire lesznek gólképesek a támadó alakzatok?

Kikapott, pedig sokáig nem játszott rosszul a Sapa. Csakhogy: ezt a játékot gólra játsszák, azokat meg a csehek szerezték. Az első 30 percben a hazai védők voltak „gólerősek”, később egyre jobban irányított a játékot a Znojmo. Az akarattal, az igyekezettel most sem volt gond, de ez önmagában kevésnek bizonyult. De menjünk sorba: mindjárt az első percben Bailey vezette rá a pakkot a kapusra, de mellé lőtt. A jó iramú mérkőzésen a vendégek birtokolták többet a korongot, de a Sapa játékában több volt a veszély. A 10. percben védelmi kihagyást Strömberg nyugtázott góllal, ezzel előny a látogatónál, 0-1. Jó volt az iram, pörgős volt a játék, csak a hazai gól hiányzott az örömhöz. Csakhogy a csehek öröme fokozódhatott 16. percben, Uram élt annak a lehetőségével, hogy ketten támadhattak egy védőt, 0-2. Érdekes 20 perc volt annyi szent, gyakorlatilag az a két gól volt a jelentős esemény, kiállítás sem volt, igaz, kihagyott fehérvári helyzet annál több.

A második szakasz 2. percében Henry üthetett volna gólt, már csak Munróval állt szemben, de a kapus hárított. A hazai játékosok a helyzetek kialakításában továbbra is jeleskedtek, miként azok kihagyásában is. A 10. percben újra rezgett a Sapa kapujának a hálója, Bartos és Roznik játszott gólig, 0-3. Ebben a szakaszban még kevesebb kapura lövést láthattunk, mint az elsőben, 40 perc alatt itt 13, ott 13 löketet kellett hárítani.

Az utolsó harmadban még egyszer igyekezett összeszedni magát a házigazda, a Fehérvár kezdeményezett többet, de ennek nem volt gólban megmutatkozó eredménye. Ez már nem változott, sőt, Uram emberhátrányban hibázott Ez ilyen nap volt, semmi nem sikerütl.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!