Sport

2013.04.18. 17:48

Stuttgartban kezd a Marosi Kata, Darija Jurak duó

Az amerikai WTA női Premier tenisz tornák után, hétfőtől Stuttgartban folytatódik tovább a sorozat. A fehérvári Marosi Katalin, és horvát társa, Darija Jurak Velencén készült.

Matók János

Amerika után Európába teszi át a székhelyét a  női tenisz nemzetközi mezőnye, közöttük a párosok élvonalába tartozó Marosi Katalin, Darija Jurak duó is. Első állomásuk a hétfőn kezdődő stuttgarti salakpályás viadal lesz, amelyet nem szabadban, hanem csarnokban rendeznek. Miután Stuttgartban a pályák borítása az úgynevezett műsalak, hazánkban ehhez hasonlót csak Velencén, a Nadapi úti létesítményben találhatunk, így magától értetődő, hogy Katáék az elmúlt napokban ott gyakoroltak.

Marosi Katalin (balra) és Darija Jurak a stuttgarti borításúhoz hasonló velencei pályán gyakorolt (Fotó: Pati-Nagy Bence)

Mielőtt még az európai sorozatról beszélgettünk, a 3 amerikai tornáról  kérdeztük őket.

- Ha egy szóval kellene jellemeznem, akkor azt mondom, hogy peches sorozat volt - felelte Darija. - A sorsolásaink és a miami kezdésünk tekintetében is, amikor öt meccslabdáról kaptunk ki az első fordulóban. Pedig a kezünkben volt a mérkőzés, jobbak voltunk. Sajnos a betegségem is befolyásolta a teljesítményemet, hiszen legyengültem, nem volt meg a kellő energiám, tíz napig szinte aludni sem tudtam.

- Ami a pechsorozatot illeti, ezt én is így gondolom - csatlakozott társához Kata. - De most egy új, salakpályás sorozat kezdődik. Mindketten azon nőttünk fel, így bizakodóak vagyunk. Abban a tekintetben is, hogy talán most a szerencse is mellénk áll. Az ilyen színvonalú mérkőzéseken a győzelem nagyon kicsi, apró dolgokon múlik.

A páros Stuttgartban kezdi el az európai sorozatot, amely hosszú lesz: a következő állomás Estoril, majd terveik szerint  Madrid, Róma, Brüsszel, Párizs következik, aztán jön a három füves pályás torna, közöttük Wimbledon. Azt újabb két salakpályás követi,  a mindkettőjük által nagyon kedvelt budapesti,  és Bad Gastein, majd azok után  újra visszatérnek Amerikába.

Ami az eredményességet illeti, Amerikában többre számítottak, most lépésről lépésre, meccsről meccsre  szeretnének haladni. Konkrét eredményt nem határoztak meg, de optimisták, s remélik, hogy az előttük álló sorozatban kijön majd a lépés, sikerül elérniük egy bravúros eredményt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!