Sport

2013.04.13. 18:07

Vasárnap a tavasz rangadóját rendezik Győrben

Vasárnap, 16.30-tól rendezik a labdarúgó NB I-ben a Győri ETO FC - Videoton FC összecsapást. A hazaiak a bajnoki cím felé tehetnek hatalmas lépést győzelmükkel, a Vidi esetleges sikerével még nyílt maradna az aranyért zajló versenyfutás.

Bobory Balázs

Magyarország jelenlegi két legjobb csapata.

A szakemberek így jellemzik a Győrt és a Videotont, a tabella éllovasa és a harmadik helyezettje vasárnap találkozik a vizek városában, a hatalmas tét mellett pedig a két klub ősi rivalizálása miatt is csemege ez a párosítás. Saját, szubjektív szempontjaik alapján elemezzük csapatrészek szerint a két alakulatot.

Fotó: vidi.hu
Nikolics vasárnap is várja az esélyt Lipták és Takács között

Kapusok: Szasa Sztevanovics, a győriek csapatkapitánya hatalmas rutinnal, és megbízható képességekkel bitorolja hosszú esztendők óta a posztot az ETO-ban. Ritkán hibázik, nyugalmat áraszt a gólvonalról, de néhanapján ő is bakizik néha. Adottságok, dinamizmus terén a Vidi hálóőre, Mladen Bozsovics talán jobb is, ám a fehérvári játékosnak időnként gondjai akadnak a kijövetelekkel, kifutásokkal, egyébként hatalmas bravúrokra képes. Eldöntetlen kettejük csatája.

Védelem: Az ETO védelmében több válogatott futballista található, például Lipták Zoltán és Takács Ákos, ám a biztonságot a csapat együttes védekezése adja, erre nagy hangsúlyt fektet Pintér Attila. A Vidiben középső védők terén irigylésre méltó helyzetben van José Gomes, Caneira, Vinícius, Juhász, vagy Szekeres bármelyik magyar csapatban kezdőjátékos lenne. A probléma inkább a széleken van, ahol a tavasszal előfordultak helyezkedési hibák. Olyan futballisták ellen, mint Kink, vagy Varga Roland, nem lehet kihagyni egy percre sem.

Középpálya: Az ETO-nál a védekezéshez nagyon értenek a belső középpályások, főleg légiósk adják a csapatrész stabilítását (Kamber, Kronavette, Trajkovics, Pilibaitis), nem mellesleg gólerősek is az említett futballisták. A Vidiben szűrőposzton remek vételnek számít Vítor Gomes, Mitrovics mélységből irányít, azonban a nagy fegyver Kovács István, aki mindig kiszámíthatatlan és kreatív.

Támadók: A győrieknél inkább a szélsőkre kell hatványozottan figyelni, de ezt említettük korábban. Kimondott gólfelelőse nincs a zöld-fehéreknek, mégis ők szerezték eddig a legtöbb gólt az NB I-ben. A Vidiben Nikolics Nemanja továbbra is sok gólt szerez, ám a szerencse még nem állt mellé teljesen a tavasszal. A szélekről Oliveira, Álvarez, Paraíba, vagy Gyurcsó mind-mind megfelelő támogatást adhat a centernek.

Első blikkre nagyon kiegyenlített a két együttes ereje, a pályán viszont már nem számítanak az elemzések, esélylatolgatások, csak a teljesítmény!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!