Sport

2013.06.29. 17:34

Wimbledon: Marosi Katáék győzelme vegyes párosban

Miután a női párosok első fordulójában Marosi Kata, és kolumbiai párja, Catalina Castano vereséget szenvedett Wimbledonban, a fehérvári teniszező nem sokat hezitált a folytatást illetően, s úgy gondolta, hogy szerencsét próbál a vegyes párosban.

Matók János

Beírta magát a keresőbe, s így talált rá a több, mint 190 centi magas, kimondottan jól és erősen szerváló svéd Johan Brunströmre, aki a férfi párosok első fordulójában szintén kiesett. Hamar megegyeztek egymással, így léptek pályára a vegyes párosok első fordulójában, ahol a tét a 16-közé jutás volt a tét. Ellenfelük a James Cerretani, Mona Barthel (amerikai, német) duó volt. Az első szettben Katáék nehezen lendültek játékba, nem is ismerik még annyira egymás játékát, így 6-3-ra a rivális nyert. A folytatásban viszont a svéd, magyar páros fokozatos feljavult, felvette a játék ritmusát, s az 1 óra 27 percig tartó mérkőzésen végül 3-6, 6-3, 6-3 arányú győzelmet aratott. Vasárnap szünnap lesz Wimbledonban, Katék várhatóan hétfőn lépnek ismét pályára.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!