Sport

2013.10.18. 15:00

Európa Kupa - Szerdán Alba Fehérvár- PAOK a Veszprém Arénában

Szerdán hazai környezetben is bemutatkozik a kosárlabda Európa Kupában az Alba Fehérvár, a PAOK Szaloniki elleni mérkőzést a Veszprém Arénában rendezik.

Matók János

Sajtótájékoztatót tartott az Alba Fehérvár pénteken, a helyszín az első hazai mérkőzésnek otthont adó Veszprém Aréna volt. Mint a házigazda , Porga Gyula veszprémi polgármester a többi között kijelentette: - Amikor 5 éve átadták az Arénát, reméltük, hogy számos nemzetközi eseménynek leszünk a házigazdái. A veszprémi férfi kézilabdások után tavaly a győri női kézilabdások az Arénában lettek BL-győztesek, most pedig a fehérvári kosarasok lakják be a csarnokot. Sok sikert kívánok, és remélem, hogy a sportág újabb hívekkel gyarapodik.

Válaszában Dávid Kornél, az Alba Regia SC elnöke köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik lehetővé tették a csapat indulását az EK-ban. Szintén megköszönte Veszprém városának és az Arénának azt, hogy nyitottak voltak a fehérvári kérésre. Dávid abban bízik, hogy az Arénában otthonra találnak, s a hazai EK-meccseken nagyon sokan biztatják majd az Albát. Ebben reménykedik Mészáros Attila fehérvári önkormányzati képviselő, ifjúsági tanácsnok is, aki hozzátette: - Örömteli ok miatt játszik most Veszprémben az Alba, hiszen az otthonául szolgáló csarnokot átépítik, amely várhatóan december végére befejeződik.

Halm Rolland következett, az Alba Fehérvár ügyvezetője. aki bejelentette, hogy az EK-mérkőzésekre a TLI Zrt.-vel támogatói szerződést kötöttek. Majd ezt követően a bajnokság első meccsén jótékony céllal viselt rózsaszín mezek közül, az árverésen elsőként elkeltet átadta a Győri Kosárlabdáért Alapítvány kuratóriumi elnökének, Győrváry Gézának. Az Alba a bevételt a mellrák elleni küzdelemre, illetve a győri buszbalesetben elhunyt sportemberek családjának megsegítésére ajánlja fel. A többi mez most kerül fel árverésre, az internetes licitálós oldalra.

Matus Gábor sportigazgató a PAOK elleni szerdai mérkőzés jegyárusítását ismertette: a veszprémi kézilabda és a fehérvári kosárlabda bérletesek 500-, mások 1000 forintért vásárolhatják meg a belépőjegyet. A kedvezményes jegyárral az a célja a klubnak, hogy a lehető legtöbben szurkoljanak a csapatnak. Szó esett a játéktérről is: a parkettát Budapestről szállítják az Arénába, a pálya építését egy 10 fős brigád 12 óra alatt végzi el, amíg a palánkokat a fehérváriak biztosítják, de egyéb technikai feladatokat is végre kellett hajtani az Aréna segítségével. Ami a mérkőzéshez kapcsolódó látványt illeti: az MKB Veszprém kézilabda mérkőzésein közreműködő táncoslányok a kosárlabda szurkolókat is szórakoztatják.

De a PAOK előtt, szombaton 18 órától a Körmend várja a bajnokin az Albát. A csapat pénteken délelőtt ért haza Novgorodból, így sok idő nem volt a felkészülésre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!