Sport

2013.10.09. 18:26

Meglepetés eredmények a Ligakupában

Váratlan eredmények születtek a labdarúgó Ligakupa szerdai fordulójában. Így a Dunaújváros PASE legyőzte a Paksot, a Vidi kikapott a Kozármislenytől,

Káldor András

Dunaújváros PASE–MVM Paks FC
1-0 (1-0)

Dunaújváros Stadion, 600 néző. Vezette: Barna Gábor (Kiss I. B., Nagy A.).
Dunaújváros PASE: Orbán – Szauter, Beleuc, Burucz (Farkas a 46. p.), Galambos – Kocsis Gábor, Micskó – Sórón, Birtalan, Perovics (Urbán a 69. p.) – Sitku (Thiago a 60. p.). Szakmai igazgató: Dobos Barna.MVM Paks FC: Csernyánszky – Nagy O., Kovács G. (Kecskés a 60. p.), Nyári, Szabó J. – Kiss T., Hullám, Heffler T. (Fiola a 73. p.), Heffler N. – Tököli, Délczeg (Könyves az 55. p.). Vezetőedző: Horváth Ferenc.



Az első félórában a két tizenhatos között hullámzott a játék. A 34. percben Sóron tört be a kapu elé, majd középre gurított és a jókor érkező Perovics az ötösről becsúszva talált a hálóba, 1-0. Egy perccel később növelhette volna előnyét a hazai gárda, de a paksi védőktől ajándékba kapott labdát Sitku senkitől sem zavartatva a kapu fölé vágta. A félidő hajrájában Perovics fejese pattant a kapu fölé. A szünet után Heffler T. szabadrúgásból lőtt zúgó kapufát. A félidő közepén Szauter kétszer is remekül adott középre, de Thiago a kapus kezébe fejelt, Urbán viszont a kaput sem találta el. A végeredmény már nem változott, győzött a DPASE.

Videoton FC–Kozármisleny FC
1-2 (0-2)

Székesfehérvár, 1000 néző
Vezette: Szilasi (Lémon, Takács G.)

Videoton FC: Tujvel - Brachi, Gyepes, Tar, Mamadu - Tóth B. – Zsótér, Gyurcsó, Álvarez - Torghelle, Nikolics N. (Sándor Gy., a szünetben). Vezetőedző: José Gomes

Kozármisleny: Molnár P. – Fenyvesi, Fellai, Vattai, Vég – Kovács T., Nagy E. – Kovács D. (Turi, a szünetben), Cziráki, Farkas Z. – Tóth A.  Vezetőedző: Szabó Zsolt

Csere: Nikolics N. helyett Sándor Gy. (a szünetben),Zsótér helyett Nildo (56.), Álvarez helyett Zé Luis (66.) illetve Kovács D. helyett Turi (a szünetben), Cziráki helyett Bozsovics (75.), Nagy E. helyett Banai (76.)

Sárga lap: Bozsovics

Kiállítva: Gyepes (23.), Bozsovics (88.)

Szögletarány: 6-4 (3-3)

Megtörtént az, amire kevesen számította a Ligakupa 3. fordulójában. Az NB II-es Kozármisleny csapata legyőzte a hetven percen át emberhátrányban játszó Videotont.

Ahhoz nem kellett túlságosan nagy jóstehetségnek lenni, hogy a találkozón nagy valószínűséggel azok fognak helyet kapni a Videoton csapatában az NB II utolsó előtti helyén álló gárda ellen, akik a bajnoki mérkőzéseken kevesebb szerephez jutottak. Így ott volt a kezdőben Álvaro Brachi, és kiváló alkalom kínálkozott arra, hogy José Gomes ismét lehetőséget adjon Zsótér Donátnak, valamint az őszi idényben eddig kevesebb szerephez jutó Tóth Balázs, Torghelle Sándor duónak is. Az elején dominált a Vidi, több ígéretes akcióval jutottak el Molnár Péter kapujáig, ám a hazai szurkolók legnagyobb mehgdöbbenésére Szilasi Szabolcs játékvezető a 23. percben kiállította Gyepes Gábort.

A védő utolsó emberként a 16-oson belül szerelte Tóth Adriánt, kívülről ugyan tisztának tűnt, mégis szabálytalannak ítélte az esetet, és büntetőt is ítélt a bíró, amelyet Cziráki Attila a kapu jobb oldalába lőtt. 0-1. A gól láthatóan megzavarta az addig magabiztosan játszó piros-kékeket, majd a 44. percben jött az újabb hidegzuhany, ekkor Tóth Adrián ballal a kapu jobb oldalába csavart a tizenhatos sarkáról. 0-2. A szünet után nagyobb sebességre váltott a Vidi, több helyzetet alakítottak ki, próbálkozásaikat a 81. percben siker koronázta, Nildo beadását fejelte be Zé Luis 12 méterről. 1-2. A végére ugyan a vendégek is megfogyatkoztak, Bozsovics Milán második sárga lapja után előbb jutott társainál meleg vízhez. Ez azonban már nem számított, hiszen a forduló legnagyobb meglepetését szállítva zsebelték be a három pontot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!