Sport

2013.11.06. 08:32

Váltás a védelemben - Andy Sertich jött, Travis Gawryletz ment

Megtörtént az első légióscsere a Sapa Fehérvár AV19 jégkorong-csapatának keretében: Travis Gawryletz kedden hazautazott Kanadába, a Graztól távozó Andy Sertich pedig aláírt az Ördögökhöz.

Bobory Balázs

Ez benne volt a levegőben, persze nem ilyen sajnálatos áron...

A fehérvári hokicsapat kanadai bekkje, Travis Gawryletz hosszú ideje betegen szerepelt a mérkőzéseken, információink szerint sikeres kezeléséhez szükséges, hogy kihagyjon néhány hetet, hónapot. Nos, a klub és a játékos úgy döntött, ebben a helyzetben eljött a búcsú ideje, Gawryletz hazarepült Kanadába.

Természetesen a fehérvári vezetőség felkészült erre a lehetőségre, és minden a kezére játszott. A legutóbbi négy szezont Zágrábban lehúzó Andy Sertich éppen a múlt héten bontott szerződést Grazban, ahová a nyáron igazolt. A 30 éves bekk két évig Marty Raymond keze alatt játszott a Medvescsakban és együtt riogatta az ellenfeleket Frank Banhammel és Adam Naglichcsel. Éppen utóbbi autózott el Zágrábba Sertichért kedd este és hozta el Fehérvárra. Az új szerzemény szerdán már a többiekkel edzett a jégen.

– Azt hiszem, sem a Graz, sem az én részemről nem volt jó döntés a nyáron az együttműködésünk. Nem tölthettem elég időt a jégen, így mindkét fél jobbnak látta, ha elköszönünk egymástól – válaszolt Sertich arra a kérdésre, miért távozott Ausztriából.

Vélhetően Marty Raymond és a volt csapattársak tárt karokkal fogadták Fehérváron.

– Igen, abban, hogy a Volánhoz szerződtem, óriási szerepe van a vezetőedzőnek, illetve volt zágrábi társaimnak, Adamnek és Franknek. Tudom, hogy jó együttesbe, jó közegbe kerülök és már várom a bemutatkozást. A legfontosabb, hogy ismét hokizhassak, persze jó dolog, hogy ismerem Marty Raymond stílusát, elvárásait, szóval azt hiszem, a lehető legjobb döntést hoztam meg.

Már együtt a jégen a két jóbarát: Andy Sertich (jobbra) és Adam Naglich közösen melegített (Fotó: Tósoki Attila)

Az persze még csak a jövő zenéje, hogy az „ex-zágrábiak” a jövőben egy sorban kapnak-e szerepet, de Sertich már tudja, bárhol játszik, fontos feladat hárul rá.

– Tisztában vagyok vele, hogy a Fehérvár tele van fiatal, tehetséges játékosokkal, akik keményen dolgoznak – mondta a védő. – Ha tanácsot kérnek tőlem, bárkinek állok rendelkezésére, ha ezzel valamennyire is segíteni tudom a fejlődését. Ebben a szezonban egy harmadot láttam a Sapa meccseiből, de az nagyon tetszett, pörgős, gyors, kemény és szervezett hokit játszik a társaság. Ez alapján számomra nem kérdés, hogy odaérhetünk a rájátszásba, nekem egyértelműen ez a célom.

A 183 centiméter magas, 83 kilogrammos Andy Sertich tehát aláírta szerződését a 2013/2014-es szezonra. Bemutatkozására a válogatott programja miatt november 13-ig várni kell, érdekesség, hogy éppen Grazban debütálhat a hátvéd. Fehérváron november 15-én láthatjuk először játszani. Akkor a Klagenfurt látogat az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokba.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!