Sport

2013.12.10. 14:10

Három nap múlva Winter Classic!

Budapest - Bár még javában zajlanak a munkálatok a városligeti műjégpályán, de már biztosnak tűnik, hogy csodálatos lesz a Winter Classic, azaz az első MOL Karácsonyi Hoki Buli.

Bobory Balázs

Állnak a lelátók, a munkások jelenleg a hangosításon és a fényeken dolgoznak.

A munkálatok az utolsó fázisba értek a városligeti műjégpályán, ahol a Magyar Jégkorong Szövetség és a Sapa Fehérvár AV19 közösen rendezi meg az első nagyszabású Winter Classicot, amely három napig nyújt jégkorongos programokat a sportág kedvelőinek, szerelmeseinek.

- Kinézünk az ablakon és azt tapasztaljuk, minden szép, minden passzol, reméljük, hogy ezt péntektől vasárnapig is elmondhatjuk - mondta az esemény előtti utolsó sajtótájékoztatón Kangyal Balázs, a Magyar Jégkorong Szövetség sportigazgatója, az Alba Volán korábbi legendás 25-öse. Bízom benne, hogy az időjárás a kegyeibe fogad minket, és elkerüli a Városligetet az eső a hét végén. Szeretnénk bebizonyítani, hogy a fővárosban is lehet rendezni egy igazi hokis dzsemborit. Belépőket, bérleteket még lehet kapni a Ticket Express irodáiban, valamint a jegyek.hu-n, de érdemes sietni!

Pénteken és vasárnap a főprogram egy-egy EBEL-meccs, előbb a Salzburg, majd a Klagenfurt lesz a fehérvári együttes vendége.

- Mindkét klub rengeteg sikert ért el történelme során és természetesen ebben a szezonban is erősek. Idén már mindkettőt sikerült legyőznünk, most újra ez a célunk, egyébként nem is lenne értelme jégre menni. Az egyik kapusunk maszkja direkt erre a Winter Classicra készült, amelyet aztán később elárverezünk, a befolyt összeget pedig a Heim Pál Gyermekkórház javára ajánljuk fel - magyarázta Sille Tamás, a Sapa Fehérvár AV19 másodedzője.

A szombat kiemelt mérkőzése a DAB.Docler -Miskolci Jegesmedvék Mol Liga-rangadó.

- Legutóbb kikaptunk a Miskolciaktól, ráadásul a városligeti összecsapáson mi vagyunk papíron a pályaválasztók, már csak ezért is duplán fontos számunkra a győzelem. Néhány barátommal összefogtunk, és ereklyéket gyűjtünk a magyar hokis társadalom tagjaitól, amire majd licitálni lehet. A pénzt a nemrég balesetet szenvedett Vargyas Laci gyógykezelésére ajánljuk - mondta Ladányi Balázs, a DAB játékosa.

Készül egy szurkolói sál is erre az alkalomra, amelyet meg lehet vásárolni a korábbi kiváló bekk javára.

Az izgalmak mellett tehát a jótékonyság is fontos a Hoki Bulin, a főszerep mégis a jégkorongé lesz. Már nagyon várjuk!

Péntek

19.15: Sapa FAV19 -Red Bull Salzburg (EBEL)

Szombat

9 óra: U10-es torna

13 óra: MAC- Ifj. Ocskay Gábor J.A. U18-as mérkőzés (EBJL)

16.30: Öregfiúk All Star-mérkőzés

18.30: DAB.Docler -Miskolc (Mol Liga)

Vasárnap

10 óra: U8-as torna

13 óra: EWHL-mérkőzés (női EBEL)

17.50: Sapa FAV19 -Klagenfurt (EBEL)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!