Sport

2013.12.11. 15:15

Andy Sertich, a rutinos Winter Classic-játékos

A szezon közben érkezett Székesfehérvárra, de hamar beilleszkedett, gólokat lő, hajt, küzd, igazi szervező védő. Ha valaki, akkor Andy Sertich tudja, milyen Winter Classicon szerepelni, hiszen a Medvescsak Zagreb színeiben többször szerepelt nyitott pályán.

Adam Naglich (balra) és Andy Sertich ismerik a nyitott pályát

A nyáron távozott az EBEL-ből a Medvescsak Zagreb, de amíg a liga tagja volt, igyekezett mindig valamilyen különlegességgel szolgálni. Több Winter Classic házigazdája volt, egyik legjobb játékosa, Andy Sertich pedig már a Sapa Fehérvár AV19-et erősíti.

- Csodálatos emlékeim vannak a horvátországi klasszikusokról - kezdte a kanadai-horvát védő, aki 10-es mezben Szerepel Székesfehérváron. Mindig hatalmas élmény és buli volt különleges körülmények között, egzotikus atmoszférában mérkőzéseket vívni, ezek felejthetetlen emlékek maradnak. Biztos vagyok benne, hogy a budapesti összecsapások is ilyenek lesznek.

Andy Sertich játszott a pulai amfiteátrumban és a zágrábi Salata jégpályán is szabad ég alatt.

- A pulai rendezvény igazán különlegesnek bizonyult, hiszen szeptemberben került sorra, és akkor még elég meleg van Horvátországban. Ez persze befolyásolta a jég minőségét, a játékosok számára is furcsa volt, de így is játszottunk egy jót. A nyitott pályás mérkőzéseken mindig bezavarhat az eső, a hó, a szél, vagyis nem csak az ellenféllel, de az elemekkel is meg kell küzdeni, ez a szép benne.

A Volán hullámzó teljesítményt nyújt az elmúlt hetekben és most két nehéz feladat következik.

- Le akarjuk győzni a Salzburgot és a Klagenfurtot is, mert még mindig nem tettünk le arról, hogy az első hatban végezzünk az alapszakaszban, és ehhez győzelmek kellenek már az előttünk álló hét végén is. Tudom, két remek csapat következik, de bízom benne, hogy a különleges eseményen jó játékkal tudunk előrukkolni - zárta szavait Sertich.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!