Sport

2014.06.30. 10:50

Országos gyerekversenyt rendeztek Seregélyesen

Seregélyes - Zen Bu Kan Kempo országos gyerekversenyt rendezett a Sárosdi Kempo Sportegyesület az általános iskola tornacsarnokában.

V. Varga József

A nagyszabású viadal szervezésben a sárosdiakat a nagylóki és a székesfehérvári csapat segítette. A III. Seregélyes Kupán óriási létszámban, összesen kétszázan indultak az ország minden részéből, a 14 év alatti korosztály küzdelemben és technikai számokban is megmérette magát. A sárosdi egyesületet 46 versenyző képviselte Abáról, Nagylókról, Sárosdról, Seregélyesről és Szabadegyházáról. Két legeredményesebb versenyzőjük a seregélyesi Csizmadia Dániel és a szabadegyházi Sági Zoltán egyaránt három-három aranyérmet szerzett. Dani A és B viadalban, valamint chikara kurabe versenyszámban (egy menet álló közdelem, egy menet dobás, egy menet földharc) lett első, mellette kata-ban, önvédelemben egy-egy második helyet és a földharcban egy harmadik helyet is begyűjtött. Zoli B kategóriás küzdelemben, chikara kurabe-ban és földharcban nem talált legyőzőre.

A seregélyesi Csizmadia Dániel földharcban mérlege 3 arany, 2 ezüst, 1 bronz volt a viadalon (Fotó: Bognár Tamás)

Amint azt Koncz Gábortól, a sárosdi egyesület vezetőjétől megtudtuk: a csapat máris egy országos edzőtáborba utazott el Eger-Felsőtárkányba, ahol többen övvizsgát is tesznek.

A sárosdi Tóth Ádám fekete övre vizsgázik, Törzsök Rékával, a Székesfehérvári Kempo SE tagjával együtt. A két versenyző kemény felkészülésen van túl, s edzőikkel együtt nagyon bizakodnak, hogy sikeresen eleget tesznek majd a feltételeknek, s megfelelnek a vizsgán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!