Sport

2014.07.20. 19:10

Evezős bajnokság Sukorón - Nagy verseny, megyei érmekkel

Három napon át fodrozódott a víz az evezők ritmikus mozgásának köszönhetően az Északi evezős pályán. Országos bajnokság volt ott, a jelen nagy pillanatait élhették át a jövő ifjú evezősei.

Silye Sándor

Több ezres sátorfaluvá alakult át a pálya melletti zöld terület. A sátrak körül hajók sorjáztak, gyerekek és ifjak várták a pillanatot, amikor a futamukban vízre szállhatnak. Miközben a hajókban szaporázták a fiatalok, az edzők kerékpárral, futva integettek tanítványaiknak, akik vagy meghallották a jó tanácsokat, vagy nem. Evezős nagyüzem volt ezen a hétvégén, a jövő péntektől vasárnapig a kajak, kenusok következnek majd.

Pénteken elkezdődött az utánpótlás, para-evezős országos bajnokság és Sport XXI. Mini Kupa és diák ranglista verseny a Velence-tavi evezőspályán. A három nap alatt 63 versenyszámban 280 futamot rendeztek. A megmérettetésen a legfiatalabb korosztálytól kezdve az ifjúsági korosztályig (18 év) álltak rajthoz a sportolók. Köztük az augusztus első hetében, Hamburgban rendezendő ifjúsági világbajnokságon indulók, de a június elején, Poznanban megrendezett Olimpiai Reménységek Versenyén érmet szerzettek is hajóba ültek.

Minden nap rövid szünetekkel ugyan, de „sűrű” volt minden perc, a korábban említett futamokon több, mint ezer versenyző rajtolt, ami nagy munkát rótt a szervezőkre, a résztvevőkre.

– Sikeres három napon vagyunk túl. Fantasztikus volt a hangulat, az időjárás is kegyes volt hozzánk, nem esett az eső, igaz, a nagy meleg komoly erőpróba elé állított mindenkit. Az itt lévőktől pozitív visszajelzéseket kaptunk, a Magyar Evezős Szövetség is meg volt elégedve – örvendezett emígy Tüdő Krisztina edző.

Az utánpótlás versenyekre jellemzően futamonként adtak érmeket. A VVSI evezősei mini négypár mixben egy arany (Molnár Anna, Hunyár Emily, Bognár Máté, Illényi Marcell, kormányos Mogyorósi Réka) és egy ezüstérmet (Kovács Tamás, Huszár Kornélia, Orisek László, Smolkó Zsuzsanna, kormányos: Kovács Dorina) szereztek.

– Hosszú ideje nem volt csapategységben ekkora siker! – mondta Vida Erik edző.

Sabau Réka női egypárban megőrizte idei veretlenségét, most sem talált legyőzőre, magyar bajnok lett. A mini 13 évesek között Orisek László, a 11 éveseknél Smolkó Zsuzsanna futamgyőztes.

A VVSI ezüstérmesei: női serdülő kormányos nyolcas (Sabau Réka, Szabó Izabella, Koch Mira, Nagy Laura Zsófia, Rangics Anna, Szalóki Alexandra, Lengyel Melánia, Jánosi Dóra, kormányos: Mogyorósi Réka), Kovács Tamás, Hunyár Emily, Bognár Máté, Kovács Dorina, Csordás Márton, Szabó Barnabás.

Bronzérmesek: Késmárki Mátyás, Fülöp Péter, Huszár Kornélia, Csordás Márton, Illényi Marcell, Istenes Vanda, és az ifi kétpár: Illényi Barnabás, Mogyorósi Márton.

– Szép napok, nagy versenyek voltak, a VVSI versenyzői dicséretet érdemeltek! – összegzett emígy Csankó Tibor, a VVSI rangidős edzője.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!