Sport

2014.12.30. 17:35

Ünnepeltek a birkózók - Az 50 éves születésnapját méltóan zárta a Honvéd Szondi

Székesfehérvár – Jó hangulatú évzárót tartott a Honvéd Szondi-Karsai Alba birkózó szakosztály. Rácz Lajos mesteredző a legjobb versenyzőket is díjazta a rendezvényen.

Matók János

Augusztusban ünnepelte alapításának 50. évfordulóját a Honvéd Szondi SE, s ennek jegyében zajlott a birkózó szakosztály, a Honvéd Szondi-Karsai Alba évzáró bankettje is, hiszen a „karfiolfülűek" 1964-től alapító tagjai az egyesületnek. A többi között erről is megemlékezett a fehérvári önkormányzat nevében Horváth Miklós Csaba képviselő, aki azt is elmondta: a birkózók 2015-ben is számolhatnak az önkormányzat anyagi támogatására.

A szakosztály mesteredzője, Rácz Lajos értékelte az idei eredményeket, majd a legjobb versenyzők díjazásban részesültek.

– Az országban működő 115 szakosztály közül a 32. helyen végeztünk az eredmények alapján, ami azt jelenti, hogy utánpótlásnevelőként is a mezőny első harmadában foglalunk helyet – mondta az olimpiai ezüstérmes, világ-, és kétszeres Európa-bajnok szakvezető. – Úgy érzem, hogy ez nagyon szép eredmény, amit tisztán amatőr, utánpótlás korú fiatalokkal értünk el. Eredményeink igazolják a szakosztály munkáját, a rendelkezésre álló lehetőségeinket jól használjuk fel. Bízom benne, hogy bázisunk, a Magyar Honvédség is akceptálja, s büszke a birkózóira. A következő szezonban igyekszünk megfejelni az eredményeket, mert a gyerekek fejlődő képesek, s még többre lesznek képesek.

 

Ami a 2014-es eredményeket illeti, nemzetközileg Szakolczi Hunor kívánkozik az élre, hiszen a kiegészítő sportágnak számító szumóban Európa-bajnok lett, birkózó technikáját hasznosítva.

A hazai versenyeket illetően, a legendás Kozma István utódjának is tekintett, a nehézsúlyú Csordás Dávid kötött-, és szabadfogású magyar bajnoki címe kiváló eredmény, de Mátyási Máté, Gerencsér Erik, Szenczi Richárd, és mások is nagyszerűen szerepeltek a korosztályos bajnokságokon.

Az évzárón Rácz Lajos több egykori birkózónak – így Balogh Gábornak, László Balázsnak , és Mátyási Zoltánnak – mint egyfajta stafétát nyújtott át egy-egy serleget, ezzel is nyíltan arra célozva, ők lehetnek majd a szakosztály következő edzői. Ám január 30-án, a szövetség tisztújító közgyűlésén még Rácz Éajos képviseli a Honvéd Szondi-Karsai Albát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!