Sport

2015.01.20. 20:15

Puskástól Lipcseiig

Lipcsei Péterrel készült a minap egy interjú a Nemzeti Sportban.

Agárdy Csaba

A Ferencváros egykori válogatott labdarúgója, aki most a Fradi U21-es csapatának edzője eléggé elkeseredetten beszélt a magyar labdarúgás utánpótlásáról, véleménye szerint a játékosok között sok az ügyetlen, a mentalitásukról már nem is beszélve. Lipcsei megemlíti, hogy Kiss László, akit a magyar futballban csak mini Menottiként neveznek, azt mondta neki egyszer: „Petikém ne várd el tőlük azt, amit te tudtál!"

Erről az jutott eszembe, amikor lehet legalább tizenöt éve Nyilasi Tiborral, a magyar futball talán utolsó világsztárjával beszélgettem labdarúgásunk helyzetéről Nyíl az alábbiakat mondta nekem. „A hatvanas években tinédzserként minden Fradi-meccsen ott voltam. Emlékszem mit kapott Albert Flóri, Varga Zoli a szurkolóktól, ugyanis a mérce Puskás Öcsiék voltak.. Utána jöttünk mi. Mi még többet kaptunk, Albert és varga Zoli volt a példa. Hidd el nekem, eljön az az időszak, amikor Lipcsei Petire úgy fogunk emlékezni, mekkora nagy futballista volt.

Sajnos ez az idő már rég el jött.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!