Sport

2015.10.02. 14:37

Hazai pályán kezd a TLI-Alba Fehérvár

Székesfehérvár - Szombaton este elrajtol a hazai kosárlabda bajnokság, a fehérváriak 19 órakor a Zalakerámia ZTE ellen kezdenek a Gáz utcai sportcsarnokban.

Horog László

Az előjelek nem túl bíztatóak, ezzel együtt is győzelmi igénnyel lép pályára szombaton este Dzunic Branislav együttese. Két külföldi a kezdés előtti napokban esett ki a rendszerből, a nyáron igazolt irányító, Kenny Chery a héten nem is edzhetett, míg a társak a parketten küzdenek a zalaiak ellen, ő szívvizsgálaton vesz részt a fővárosban. A brit bedobó, Will Saunders nem fogadta el a klub újabb egy hónapra szóló ajánlatát. A tervezett négy helyett tehát két légióst nevez a klub az első bajnokira, ami jócskán ad fejtörést a vezetőedzőnek. Dzunic a hirtelen felmerült kérdőjelek ellenére optimista.

Csorvási Milán, a center. Fotó: Horog László

– Természetesen szeretnénk nyerni, erre meg is van minden esélyünk. Bízom abban, hogy a jövő hét elején sikerül bejelenteni újabb érkezőt, vagy érkezőket.

A szakmai igazgató, Dávid Kornél elmondta, felvették a kapcsolatot több, 3-as és 4-es poszton bevethető játékossal, nagy valószínűség szerint a hét elején már megnevezik a legújabb érkezőt.

A válogatott centere, Csorvási Milán a tavalyi, gyengén sikerült szezon után érthetően nagyon várja az új idény kezdetét. „A legutóbbi bajnokságban sokat játszottam, ezúttal vélhetően kevesebbet fogok, ugyanis érkezett Lóránt Péter, aki az elsőszámú centerünk. Bízom abban, hogy mellette is sok lehetőséghez jutok, sőt, az sem kizárt, hogy mindketten egyszerre szorgoskodunk majd a palánk alatt. Sikeres idényt várok elsősorban a csapattól és természetesen magamtól is. Az elődöntőbe várom az együttest"

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!