Sport

2017.05.24. 19:15

Sikeres idényt zár Joan Carrillo, mégsem biztos, hogy marad Splitben

Tavaly nyáron szerződött a Hajduk Splithez a Vidivel 2015 nyarán bajnokságot nyerő Joan Carrillo. A spanyol szakvezető dobogón végez a népszerű, horvát együttessel.

Horog László

A dalmát tengerparton - kis túlzással - minden a Hajduk Split együtteséről szól. A települések között haladó főúton a buszmegállókat az ismert futballklub hatalmas címere díszíti. Nyáron, az új szezon kezdetén általában 25-28 ezer a nézőszám, a múlt hétvégi, Inter Zapresic elleni bajnokit 12 ezren látták a helyszínen.

A gárda vezetőedzője, a 48 esztendős Joan Carillo öltönyben kezdi a mérkőzést, majd a szakadó esőben a zakót a kispadra dobja, ingben folytatja, végül a klub kapucnis dzsekijében zárja a derbit. Csapata gyorsan elhúz a 27 esztendős magyar center, Futács Márkó góljaival 3-0-ra, majd az edző döntési helyzetbe kerül. Négy évvel ezelőtt, NB I-es bajnokin lejátszódó esemény következik, büntetőhöz jut a házigazda. A csapat egyik horvát középpályása és Futács vitatkozik, ki végezze el a tizenegyest. Ugyanúgy, mint itthon a Honvédban, a PMFC elleni találkozón Lanzafame és Martinez. Addig kakaskodtak, míg a két csapattárs sárgát kapott, Lanzafaménak ez volt a második, ment is zuhanyozni. Splitben eddig nem fajulnak az események, a két játékos helyett Carrillo dönt: Futács lövi. Be is rúgja, a meccsen négy gólt szerző támadó a szezonban már 16 találatnál tart, át is veszi a vezetést a góllövőlistán.

Joan Carrillo vezetőedző (balról) a Hajduknál is együtt dolgozik Czuczi Mátyással
Fotó: Horog László

A szezonból egy derbi van hátra, szombaton a középmezőnyhöz tartozó Slaven Belupóhoz látogatnak, a meccsnek tétje már nincs. Azzal, hogy az Eszék vasárnap, otthon kikapott a Dinamo Zagrebtől, a Split biztosan bronzérmes.

- Jó szezont futunk - mondja Joan Carrillo, aki két éve, bajnoki aranyérmet követően távozott a Videotontól. - Egy idényre írtam alá, úgy gondolom, elégedett lehetek a csapattal. Egy szlovén edző után vettem át a gárdát, a cél a dobogó volt, ezáltal az indulás a nemzetközi porondon, Splitben mindig ez az elvárás. Az utóbbi tíz évben a csapat nem szerzett annyi pontot és nem rúgott annyi gólt, mint a mostani szezonban, ráadásul egy forduló még előttünk van. Tehát minden jól alakult, mégsem biztos, hogy maradok. Beszéltünk a folytatásról, döntés még nem született. A város mesés, a klub profi, mégsem biztos, hogy maradok. Az igazság az, nagyon hiányzik a családom, akik Blanesban élnek. Az ok egyszerű, itt nincs angol iskola. A legnagyobb gyerekem Angliában él, a középső középiskolás, a legkisebb általánosban tanul. A Vidiben három évet töltöttem, az első két évben egyedül voltam, Fehérváron laktam. A harmadik esztendőben lettem vezetőedző, jött utánam a család, a fővárosba költöztünk, mert Budapesten voltak iskolások a gyerekeim, onnan jártam dolgozni Fehérvárra. Erre itt nincs lehetőség.

A szakvezető elmondta, utoljára másfél éve látta a Videotont, természetesen figyeli az eseményeket, drukkol korábbi együttesének. Splitben fehérvári kollégája is van, Czuczi Mátyás a stábjának tagja. Korábbi játékosai közül Juhász Rolanddal, Kovács Istvánnal, Sándor Györggyel szinte naponta kommunikál.

A Viditől való távozása után, Split előtt egyszer vállalt munkát, a sokáig élvonalbeli, aztán zuhanórepülésbe kezdő, második ligás, spanyol UD Almeriát dirigálta pár hónapig. Kilenc mérkőzés után felállították, mert együttese nem tudott meccset nyerni.

- A klub morálisan szét-esett, a zuhanást én sem tudtam megállítani. hat döntetlen mellett háromszor kikaptunk. Fél évig nem dolgoztam, tárgyaltam klubokkal, végül aláírtam Splitbe. Jó döntés volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!