Sportvilág

2009.07.03. 02:28

A Nyék felkérésre sem indul eggyel feljebb

Kápolnásnyék - Félelmetes tavaszt produkálva - 12 győzelem, egy döntetlen, egy vereség - ezüstérmesként zárta a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságot a Kápolnásnyék.

Parall Bálint

Az előző bajnokságban a negyedik helyen zárt a Kápolnásnyék, ám idén remek teljesítménnyel a második helyen végeztek. Hosszú évek után most került a csapat a legközelebb a feljutáshoz, ám érdeklődésünkre Radó László szakosztályvezető elárulta, ha felkérik őket sem indulnak a harmadosztályban. Pedig a mostani csapat tűnik az elmúlt évek legjobb garnitúrájának. Nem volt véletlen, hogy tavasszal mindössze 5 pontot veszített a Nyék, hiszen tavasszal egy 9 meccses győzelmi szériát is produkáltak, melynek a Pálhalma vetett véget. Ez a remek teljesítmény repítette őket a tabella második helyére. A csapat nagy erőssége volt a masszív védekezés, hiszen a 62 lőtt gól mellett, mindössze 27-et kaptak a bajnokság során. Ebben nagy szerepe volt az újjonnan érkezett Tóth Zoltánnak a védelemben és Vörös Tibornak a kapuban. A gólgazdag támadó focit pedig a szintén télen igazolt Bánfalvi Balázs és Kocsis Balázs kreatív játéka, valamint Bobory Balázs és Doma Zoltán gólérzékenysége eredményezte. A szurkolók nagy örömére a csapat tetszetősen játszott és rendre hozta a legfontosabb rangadókat.

A felkészülés július 7-én kezdődik. Több játékos iránt is nagy az érdeklődés a megyében, de a vezetőség mindent megtesz, hogy az utóbbi évek legsikeresebb csapatát együtt tartsa.

A program még nem állt össze...

Kápolnásnyéken sem gondolják úgy, hogy az NB III-ban volna a helyük. Egyrészt, mert nincs megoldva az utánpótlás, másrészt, mert egy Velencével vagy Martonvásárral vívott rangadóra sokkal többek kíváncsiak, mint a Doroggal vívott párharcra, harmadrészt anyagilag is megterhelő lenne. Ugyan 7-én kezdődik, még nem állt össze a felkészülés programja. Két edzőmérkőzést már lekötött a stáb, melyeket július 11-én és augusztus 8-án az Iszkaszentgyörggyel játsszák.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!