Sportvilág

2009.08.03. 02:29

Száguld az F1csatorna csapata

Budapest - Az f1csatorna.hu lelkes csapata a 24. Magyar Nagydíj alatt Fittipaldit is megszégyenítő fittséggel és sebességgel vett részt az eseményekben: exkluzív interjúkat kaptunk, betekintést nyerhettünk a bokszutca izgalmas és magával ragadó világába, végül a hétvégét megkoronázandó, egyedülálló lehetőségünk nyílt arra, hogy a Forma-1 hivatalos afterpartiján a versenyzőkkel együtt bulizhassunk.

Fejér Megyei Hírlap

A Pannon Lapok Társasága és on-line, Forma-1-gyel foglalkozó weboldalunk maximálisan készült az idei, immáron 24. mogyoródi motorsportfiesztára. Különleges, személyre szabott vicces képregénnyel kedveskedtünk a tavaly visszavonult skót David Coulthardnak és a talán utolsó versenyét teljesítő ifjabb Nelson Piquet-nek, akinek háromszoros világbajnok édesapja nyerte meg az első két magyar futamot. Egy-egy bögrére nyomtatva kapták meg mindketten ajándékunkat, és ezzel a dologgal már-már hagyományt teremtettünk, mivel májusban a szegedi utcai F1-es bemutatón az idei bajnokaspiráns Sebastian Vettelt és az év újoncát, Sebastien Buemit leptük meg ugyancsak egy egyedi képsorral. Ugyanakkor szinte bárkivel is találkoztunk a királykategória egykori vagy jelenlegi pilótai közül, mindannyian boldogan álltak rendelkezésünkre, legyen szó interjúról vagy egy-egy f1csatornás póló dedikálásáról, amelyeket hamarosan olvasóink között szándékozunk kisorsolni.

Már múlt héten szerdán megkezdődött a hajtás: a Renault csapat főszponzora invitált meg minket impozáns székházába, ahol az utóbbi évek egyik legkötetlenebb sajtótájékoztatója keretén belül adott nekünk is interjút a szabadszájú brazil fenegyerek, Nelsinho Piquet, aki válaszaiban nem kímélte egyáltalán csapatfőnökét, Flavio Briatorét sem. Szimulátorban csapattársa, Fernando Alonso kocsiját választván ugyan simán megnyerte a virtuális Magyar Nagydíjat, vasárnap azonban szolid eredményt ért el a mogyoródi katlanban.Másnap a budai Várban volt dolgunk: itt tartott bemutatót David Coulthard, az egykori német Forma-1-es pilóta Christian Danner, aki ma már kommentátorként tevékenykedik egy kereskedelmi csatornánál, Bernd Maylander, a Forma-1 biztonsági autójának hivatásos sofőrje, és Palik László, a Hungaroring Sport Zrt. elnöke.Ugyanebben az időpontban a pályán már javában állt a bál: a csütörtöki tradicionális bokszutca-látogatás már nyitott kapukkal várta a válság hatására azért jelentősen megcsappant, de kitartó motorsport-fanatikusokat, miközben kolléganőm a paddock mélyén már a Williams-istálló magyar szponzorának köszönhetően vendégként részt vehetett az amúgy is keményrock-rajongó Nico Rosberg és Kazuki Nakajima, valamint a Tankcsapda metálbanda tagjainak nagy találkozásán. Timo Glock, a Toyota ifjú német reménysége is egyedül kolléganőnknek adott interjút, mielőtt egy szurkolói találkozón kereket cserélt csütörtökön este a belvárosban. Péntektől vasárnapig azonban már tömény zajongás vette kezdetét Mogyoródon, és valószínűleg Bernard Ecclestone is elégedett lehet továbbra is a magyar szervezéssel, mivel a hét végén megerősítette nagydíjunk helyét versenynaptárában, és 2016-ig leszerződött a Hungaroring vezetésével. 

Sajnos a pályabiztonsági szolgálatunknak idén bizonyítania is kellett a szakmai körökben is elismert rátermettségét: Felipe Massa horrorisztikus balesee sokkolta az egész világot. Példás, és már-már katonai az a fegyelem, ahogyan dolgozik a professzionálisan kiképzett személyzetünk, amely nemegyszer járt már külföldön is, kiképezvén a helyi alkalmazottakat. Úgy gondolom, hogy az a magyar orvosi csapat is nemzetközi ismertségre és elismertségre tett szert, amelyik az egykori Honvéd kórházban ápolja a balesetet szenvedett Ferrari-pilótát.A hetven kör teljesítése után kisebb meglepetésre az idén gyengélkedő McLarenjével a tavalyi világbajnok Lewis Hamiltont intették le a kockás zászlóval, tehát biztosan kijelenthetjük, hogy nem felejtett el vezetni a britek aktuális kedvence. Nico Rosberg, Adrian Sutil, Christian Klien és az F1 előszobájának is tekinthető GP2 sorozat listavezetője, Nico Hülkenberg azonban még nem akart gyorsan távozni hazánkból: belevetették magukat fővárosunk éjszakai életébe. Egyedülálló lehetőséget kaptunk arra, hogy VIP-vendégként mi is részt vegyünk az óbudai bulin, és kötetlenül, már-már baráti viszonyban beszélgethettünk az ifjabb pilótageneráció jeles tagjaival.

A teljes interjúk és bővebb élménybeszámolónk az éjszakáról, valamint a komplett versenyhétvége backstage élményei itt, az  f1csatorna.hu oldalán olvashatók.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!