Sportvilág

2011.12.12. 03:29

Takács bravúros bronza

Szczecin - Újabb magyar érmek születtek a rövidpályás úszó-Eb szombati és vasárnapi futamai után, közöttük van a dunaújvárosi Takács Krisztián bronzérme is, aki hatalmas bravúrt elérve, harmadik lett 100 gyorson.

Gallai Péter

- Az biztos: nagyon megleptük a népet. Kiss László szövetségi kapitány is össze-vissza ölelgetett, nem is tudom már, miket mondott - tette hozzá fülig érő szájjalBerzlánovits Éva versenyzője.

Szerencsére Takács mellett még sok számban volt magyar érintett a lengyelországi kontinenstornán. Szombaton Cseh László 200 pillangón is aranyérmet szerzett, harmadik elsőségét új országos csúccsal zsebelte be. Biczó Bence hatodikként végzett. 100 vegyesen Jakabos Zsuzsanna ezüstérmet szerzett, Verrasztó Evelyn negyedikként zárt. Aztán a záró napra, vasárnapra is maradt kikért izgulnunk. Takács Krisztián ötven pillangóra is benevezett, de ez neki csak töltelékszám volt, ahol negyvenötödik lett összesítésben. 200 mellen Gyurta Dániel megszerezte a magyar küldöttség negyedik aranyérmét, Molnár Ákos nyolcadiknak csapott be a célba. Verrasztó Evelyn és Jakabos Zsuzsanna kétszáz gyorson és négyzáz vegyesen egy-egy bronzot gyűjtött, csakúgy, mint Cseh 200 gyorson.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!