Sportvilág

2012.05.21. 19:08

Takács Krisztián hatodik helye az úszó Eb nyitányán

Debrecen - Hétfőn elrajtolt a hajdúsági megyeszékhelyen az úszó Európa-bajnokság, az első versenynapon mindkét dunaújvárosi fiú, Balog Gábor és Takács Krisztián is rajthoz állt.

Gallai Péter

A hazai rendezésű kontinenstorna délelőttjén 100 méteres hátúszásban volt elsőként érdekelt a Dunaferr-DVSI képviselője, Balog Gábor. Gábornak  a fő száma a 200 hát lesz, ahol az olimpiai A-szint elérése a célja. 100-on egy előfutamba került a három magyar, Balog mellett Bernek Péter és Bohus Richárd tempózott. Előbbi második, utóbbi ötödik, míg a dunaújvárosi fiú hatodikként ért célba. Összesítésben Bernek és Bohus  középdöntőbe jutott, míg Balog holtversenyben a 19. lett. Ám az egy nemzet két sportoló elv alapján hiába estek ki előle többen is, ezen szabály szerint  ő sem  léphetett volna tovább. Ami nagyon biztató a folytatásra  nézve, egyéni rekordot ért el.
- Azt hiszem nyitánynak ennél jobb nem kell. Versenyzőm és én is elégedett vagyok, megyünk előre a kétszáz hát felé - vont rövid mérleget Kovács József, Balog trénere.
Később az első középdöntőt Bohus  megnyerte, olimpiai kóvát érő idővel, s Bernek is a keddi  fináléba került. 

  A 4x100-as gyorsváltó tagjaként bemutatkozott Takács Krisztián is, Cseh László, Kozma Dominik és Bernek társaságában. A négyes futamában  harmadik lett, összesítésben   hatodikként jutott az esti fináléba.  Itt Kozma nagyon erősen kezdett, Zubor Attila szakállas 100-as, 2001-es rekordját megdöntve harmadikként  váltott. Később visszaesett a csapat, de Takács hajrájának köszönhetően a hatodik helyen ért be, új országos csúccsal.
- Krisztián jól mozgott, csak az  zavarta, hogy amikor beugrott, az előtte haladóktól nagy hullámokat kapott. Ezért próbált közelebb menni a kötelekhez - mondta edzője, Berzlánovits Éva.

Ami a további magyar döntősöket illeti:  női 400 vegyesen aranyérmes lett Hosszú Katinka, mögötte Jakabos Zsuzsanna végzett.  Férfi 400   gyorson Kis Gergő ezüstérmet szerzett, Rákos Patrik nyolcadik lett. A  Hosszú, Mutina Ágnes, Jakabos, Verrasztó Evelyn alkotta női 4x100-as gyorsváltó  negyedikként  zárt.
A két Dunaferr SE -úszó a keddi programban nem szerepel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!