Székesfehérvár

2009.07.10. 02:28

A családi fészket helyettesíti

Székesfehérvár - Tizenhatról huszonnégyre bővül a férőhelyek száma a Kikindai úti átmeneti szálláson egy pályázatnak köszönhetően. Hátrányos helyzetű fiatalok költözhetnek be.

Törő Bálint

- Nem tapasztaltam meg a családban a szeretetet, de megpróbálok a saját erőmből kikerülni innen és boldogulni az életben - mesélte István. A tejiparban dolgozik, két hete váltott, mert több pénzt szeretne keresni, hogy egyszer majd albérletbe költözhessen, és ha eljön az idő, családot alapíthasson. Az átmeneti szálláson négy fiatal hölgy él, köztük Juhász Csilla, aki a Viktória Rehabilitációs Központban dolgozik ápolónőként. Elmondása szerint jó hangulat alakult ki az ott lakók között.

- Ha az idő engedi, közösen sütni, főzni is szoktunk a kertben - mondta Csilla. Egy pályázatnak köszönhetően 10,5 millió forintot nyertek az átmeneti szállás bővítésére, fejlesztésére, így hamarosan nyolc fő költözhet a házba.

- Meg kell adni minden segítséget ezeknek a fiataloknak, hogy beilleszkedjenek a társadalomba - szögezte le Warvasovszky Tihamér, polgármester. Zsabka Attila, a Krízisközpont vezetője a lakások bővítésével kapcsolatban elmondta: a szobák nappalijából 8-10 négyzetméteres területet leválasztanak, így plusz két főnek tudnak helyet kialakítani minden lakásban, s az első lakást akadálymentesítik is, ha mozgáskorlátozott lakónak lenne rá szüksége. Hozzátette, az átalakítást a megnövekedett jelentkezések száma indokolta. A rászoruló fiatalok egy plusz egy évet tölthetnek a szálláson, addigra elég megtakarításuk kell, hogy legyen az önálló életük folytatásához. A tervek szerint a közgyűlés augusztusban dönt a kivitelezőről, és a beruházás december 31-éig elkészül.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!