Székesfehérvár

2012.01.19. 09:16

Helyi termékek, csóriaktól

Csór - Bolhapiaccal indult, helyi terményeket nem árusítottak - ez talán annak a sajátos kistelepülési szerénységnek köszönhető, amely miatt csak bizonyos idő után derül ki, hogy éppen a szomszédnak van jó házi túrója, amaz meg nagyszerűen süt.

Kocsis Noémi

- Kicsiben kezdtük a helyi vásárt, de egyre több bekapcsolódó termelőnk van - mondja Csete Krisztián csóri polgármester. - Legutóbb a városból már félszáz érdeklődő jött ki hozzánk. A helyiek pedig tudják, hogy ha hónap közben elfogy a tej, a zöldség, hová kell bekopogtatniuk. Csatlakoztunk a 40 km-mozgalomhoz is, amely a kistermelőket biztos értékesítési lehetőséghez kívánja juttatni.
A polgármester sajátságos helyzetben van: az ötletgazdaság mellett kolbászt árusít, családjában generációkon keresztül hagyományozódik egy jóféle húsfüstölési módszer. Csóron most szombaton délelőtt, a művelődési házban tartják az első idei helyitermék-vásárt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!