Székesfehérvár

2012.03.22. 07:08

Jól bánnak a pénzzel

Soponya - Az általános iskolában fontosnak tartják a fiatalok pénzügyi oktatását. A gyerekek országos tudásversenyen bizonyították tudásukat.

Miskei Anita

Második alkalommal rendezték meg a  Vigyázz! Kész! Pénz! elnevezésű országos tudásversenyt, melyre az idén 539 csapat nevezett, a versenyben közel 2700 kisdiák dolgozott a feladatokon. A legjobb megoldásokat beküldő csapatok regionális középdöntőkön mérték össze tudásukat. Megyénket Győrben  a  Gróf Zichy János Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény tanulói - Ajtai Naomi, Molnár Zsuzsanna és Répási Klaudia - képviselték, felkészítő tanáruk Demes Sándor volt.  A gyerekek  jól felkészültek, hisz a harmadik helyen végeztek -  mesélte Hollósi Lászlóné, az intézmény igazgatója. A csapatoknak  a pénzügyek világához kapcsolódó matematika feladatokat kellett megoldani, tanácsokat  adtak: miként lehet takarékoskodni, bankkártyával vásárolni. - Szeretnénk, ha a gyerekek otthonosan mozognának a pénz világában - tette hozzá az igazgató.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!