Székesfehérvár

2012.03.01. 14:23

Készségeket fejleszt a madaras program

Székesfehérvár - A Madármentés-Lélekmentés program már a sajátos nevelési igényű gyerekek számára is elérhető, akik az első tapasztalat szerint nagyon élvezik a nem mindennapi foglalkozást.

S. Töttő Rita

Tovább bővül a fehérvári Vadmadárkórház Madármentés-lélekmentés című nevelési és szemléletformáló ifjúsági programja. Az évek óta sikeres, óvodásoknak, általános iskolásoknak, ez évtől pedig a középiskolásoknak is kidolgozott és már számos óvodában, iskolában megtartott foglalkozások, előadások után most elindult a sajátos nevelési igényű, értelmileg akadályozott tanulóknak készült változat.

- A programot az  Ezredéves Készségfejlesztő Óvoda, Általános Iskola és Speciális Szakiskola segítségével dolgozzuk ki és fejlesztjük tovább a speciális megközelítést igénylő fiatalok számára - árulta el Berkényi Tamás, a Vadmadárkórház vezetője.  Az iskola tanulóinak azért különösen érdekes és fontos ez a kapcsolat, mert a speciális oktatás és nevelés fő szempontja, hogy a diákok a lehető legtöbb oldalról tapasztalhassanak meg különböző dolgokat, hiszen fogalmi gondolkodásuk fejlesztésre szorul. 

A gyerekek közvetlen kapcsolatba kerülhetnek a vadmadarakkal, ismerkedhetnek a kórház működésével, a madarak védelmével. A madarakkal való kapcsolat a komplex fejlesztésben segíthet, mert a készségek, képességek sokaságát fejlesztheti - tette hozzá Berkényi, aki elárulta azt is: a programot úgy dolgozták ki, hogy kapcsolódik a Nemzeti Alaptantervben meghatározott fejlesztési területekhez. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!