informatika

2017.11.09. 13:34

Fehérvári AIS-konferencia, nemzetközi résztvevőkkel

Nemzetközi szakmai konferencia zajlik csütörtökön az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán. A plenáris ülést a Városházán tartották.

Bokros Judit

Preitl István professzor a Temesvári Műszaki Egyetemről érkezett előadást tartani

Fotó: Fehér Gábor

Csütörtökön délelőtt gyülekeztek az AIS (Applied Informatics and Related Area)-konferencia résztvevői a Városháza dísztermében. A megjelenteket Mészáros Attila alpolgármester köszöntötte, s kifejezte, milyen fontos a város számára az együttműködés az Óbudai Egyetemmel. Hiszen a műszaki, informatikai képzés a város, a helyi ipar jövőjét is pozitívan befolyásolja.

Györök György, a műszaki kar dékánja köszöntőjében hangsúlyozta a 12. alkalommal megrendezett konferencia jelentőségét. A kezdetben néhány magyar előadóval, inkább szimpózium jelleggel megtartott találkozó mára komoly szakmai, nemzetközi konferenciává bővült. Köszönhető ez a számos minőségi publikációnak, valamint a külföldről – például Törökország, Kazahsztán, Bulgária – érkezett előadóknak is. Mindezek mellett nagyon fontos, hogy a konferencia baráti légkörben, családias hangulatban zajlik.

Preitl István professzor a Temesvári Műszaki Egyetemről érkezett előadást tartani
Fotós: Fehér Gábor

A városházi plenáris ülés két előadója volt a Kelet-Kazahsztáni Műszaki Egyetemről Darya Alontseva professzor, valamint a Temesvári Műszaki Egyetemről Preitl István professzor. A szakmai találkozó délután az egyetemen folytatódik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!