Időjárás

2018.02.28. 06:02

Szerdán csak néhol fog esni, szállingózni a hó

Címkék#időjárás

Ám a hideg marad: napközben -8, estére -15 fokig hűlhet a levegő, és hófúvás is lehet.

Szerdán fokozatosan tovább szakadozik, csökken a felhőzet, legtovább a Duna-Tisza közén és a Dunántúl keleti részén marad felhős az ég. Napközben már csak néhol – főként a középső megyékben és délen – számíthatunk hószállingózásra, gyenge havazásra, de itt is csak 1-2 centiméternyi hó hullhat.

Az északi, északnyugati szelet főként a Tiszántúlon kísérik erős lökések, de hófúvásra helyenként még nyugaton és északon is számítani kell. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és -8 fok között várható. Késő estére -8 és -15 fok közé hűl le a levegő.

Veszélyjelzés jó pár megyében

Több megyében továbbra is várható hófúvás, de szerdára már csak elsőfokú figyelmeztetéseket adott ki a meteorológiai szolgálat. Több megyére az extrém hideg miatt is kiadták az elsőfokú figyelmeztetést.

A hófúvás veszélye miatt Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas, Veszprém és Zala megyére adták ki az elsőfokú figyelmeztetést.

A reggeli órákban néhol, majd késő estétől a derült, szélcsendes területeken egyre többfelé (főként a Dunántúlon és az Északi-középhegység völgyeiben)mínusz 15 Celsius-fok köré, majd alá csökken a hőmérséklet. Az extrém hideg miatt Baranya, Heves, Nógrád, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megyére adták ki a figyelmeztetést.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!