fejlesztés, versenyek, ejtőernyőzés

2020.03.09. 07:00

Dunaújvárosi reptér: új üzemeltető, új elképzelések

Bíznak abban, hogy a repülős társadalom megelégedéssel fogadja a megújulást, és a repülőtér a repülés minden szakága számára élvezetes kikapcsolódást nyújt majd – nyilatkozta Várai Róbert baracsi polgármester még a múlt nyáron a Fejér Megyei Hírlapnak.

V. Varga József

Fotó: Horváth László

Új üzemeltetője van a dunaújvárosi repülőtérnek, s a hírek arról szóltak, hogy az ügyben magasra csaptak az indulatok – írtuk tavaly ősszel.

Az új cég AntHelmet Kft. néven indult a pályázaton, azonban a nevüket Baracs Repülőtér Kft.-re változtatták, miután a település önkormányzata arról döntött, hogy velük kötnek szerződést az üzemeltetésre. A repülőtér 2004-ben került a területileg érintett két önkormányzat – Baracs és Kisapostag – tulajdonába, azzal a megkötéssel, hogy ott 15 évig a területen belül lévő Dunaferr Repülőklub maradjon az üzemeltető. A status quo tavaly megváltozott, a Dunaferr Repülőklub kikerült az üzemeltetői körből.

A repülőtér neve nem változott, maradt Dunaújvárosi Repülőtér.

A repülősök rendelkezésére áll, sőt, további fejlesztési elképzelések körvonalazódnak a turizmus, a repülős turizmus fellendítésére.

A repülésen, a családi programokon lesz idén is a hangsúly a repülőtéren
Fotó: Horváth László

– Az álláspontok szerencsére közeledtek egymáshoz, hiszen tavaly év végén megszületett a megállapodás a kisapostagi önkormányzattal – mondta el lapunknak Mihalcsek Noémi, a Baracs Repülőtér Kft. értékesítési vezetője. – Természetesen a Dunaferr Repülőklub is a reptéren maradt, tovább működnek, ahogy eddig is, de ez nem is volt kérdéses, hiszen a megállapodás volt a célunk, ezen dolgoztunk közösen.

Helyet kapott a repülőtéren a nemrégiben megalakult Kisapostagi Repülő Egyesület, s emellett alakulóban van az új üzemeltető saját klubja, a Baracs Repülőklub, melynek több szakosztálya is működik majd, vezetője Mihalcsek Noémi lesz.

– Úgy gondolom, a kezdeti nehézségek ellenére, már sokkal jobb a helyzet; a térségben továbbra is zavartalanul repülhetnek azok, akik eddig is repültek, illetve szívesen látjuk az újonnan érdeklődőket is – emelte ki az értékesítési vezető.

Amint megtudtuk, a repülőteret üzemeltető cégnek három tulajdonosa van: Farkas Gábor, a kft. ügyvezetője, egyben ejtőernyős szakmai vezető, Moskovits Ervin repülés szakmai vezető és Mihalcsek Noémi értékesítési vezető (PR-marketing, rendezvényszervező).

Farkas Gábor, Mihalcsek Noémi és Moskovits Ervin már meg is kezdte a hangár felújítását
Fotó: Horváth László

A társaság célja a reptér fejlesztése, mely nemcsak a repteret használóknak fontos, hanem a kiérkező vendégeknek is. Az idei évet a kommunális helyiségek (mosdó, fürdő, öltöző, irodahelyiség, pilóta pihenő, büfé) rendbetételével kezdték. Fontosnak tartják a repülőtérre érkezők komfortérzetének javítását. Megkezdték a nagy hangár csatornázását, ami értéknövelő beruházás – lépésről lépésre haladnak.

A cég fő tevékenysége az ejtőernyőzés (tandemugrás és sportejtőernyőzés), s a jövőben szeretnének otthont adni ilyen versenyeknek is. Két verseny az idei évre már biztosítottnak tűnik, egy pedig tárgyalás alatt van. A vendégek és az érdeklődők mindig tájékozódni tudnak az aktuális programokról a www.baracsrepuloter.hu oldalon, illetve a dunatandem.hu és a skydiveduna.hu oldalon.

– A repülőnapot idén nyáron is megrendezzük, az időpontja július 11-e, fókuszában továbbra is családias programokkal. Érdekes és látványos repülős, valamint autós attrakciók várnak kicsit és nagyot. Szeretettel hívunk mindenkit a reptérre, akit érdekel a repülés világa, és mindenkit, aki szeretné kipróbálni a tandemugrás adta élményt – tette hozzá végezetül Mihalcsek Noémi.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!