Videoton

2014.07.26. 18:46

Simán győzött a Videoton

Az OTP Bank Liga 1. fordulójában a Videoton FC a Lombard Pápa csapatát fogadta a Sóstói stadionban, a piros-kékek élvezetes játékot nyújtva, egy félidőt emberhátrányban játszva könnyedén verték meg szárnyaszegetten játszó ellenfüleket.

Káldor András

Videoton FC - Lombard Pápa Termál FC 3-0 (1-0)

Székesfehérvár, 2385 néző

Vezette: Vad II (Tóth II V., Albert)

Videoton: Calatayud 0 - Brachi 5, P. Vinícius 6, Juhász R. 7, Stopira 6 - Sándor Gy. 6, Trebotics 6 - Gyurcsó 5, Kovács I. 6-2= 4, F. Oliveira 6 - Nikolics N. 6  Vezetőedző: Joan Carillo

Pápa: Szűcs L. 5 - Zulevs 5, Bogunovics 5, Csizmadia 5, Jagodics B. 4, Tóth G. 5 - Faggyas 4, Csillus T. 4, Sluka 4, Frizioni 5 - Kenesei 4. Vezetőedző: Mátyus János

Csere: F. Oliveira helyett Simon Á. (-), Gyurcsó helyett Kleinheisler (-) (mindkettő 64.), Sándor Gy. helyett Fejes A. (-) (80.). ill. Kenesei helyett Waltner (-), Sluka helyett Király B. (-) (mindkettő 80.), Frizoni helyett Böröczky (-) (84.)

Sárga lap: F. Oliveira, Trebotics, Sándor Gy. illetve Zulevs, Jagodics B.

Kiállítva: Kovács I.

Két olyan csapat találkozott a bajnoki nyitányon, amelyeknél új szelek fújnak. Mindkét gárdának új vezetőedzője van, mint ismeretes José Gomest Joan Carillo váltotta a Vidi kispadján, míg Pápán Mátyus János első NB I-es meccsén irányította a sárga-kékeket.

Brachi – a többiekhez hasonlóan – remekül dolgozott a kilencven perc során, és győzelemnek örülhetett (Fotó: vidi.hu)

- Nagyon fontos, hogy jól, és eredményesen kezdjük az új bajnoki szezont. Nem tartom könnyű ellenfélnek a Pápát, tavasszal is bizonyították a Sóstói Stadionban, hogy képesek szervezetten futballozni. A csapatom felkészülésével elégedett vagyok, a játékosok tisztességesen készültek az új szezonra - mondta bizakodóan Carillo a kezdő sípszó előtt. A túloldalon Mátyus nem volt könnyű helyzetben, éppen csak alakulgat a kerete, ráadásul több, a nyár folyamán érkezett labdarúgó is szombaton húzta fel először a vendégek mezét hivatalos mérkőzésen. Lassan gyülekeztek a fehérvári szurkolók, akik arról beszélgettek, hogy itt az alkalom a jó rajtra, és nem utolsó sorban még arra sem panaszkodhatnak a piros-kékek, hogy rossz lenne a sorsolásuk, hiszen zsinórban három meccset játsszanak majd Sóstón. Egyetlen új szerzemény, a horvát Dinko Trebotic kapott helyet a kezdőben, ő jól mutatkozott be az FK Baumit Jablonec ellen, és lőtt 15 méterről egy fantasztikus ollózott gólt a csehek kapujába.

A vendéglátók ígéretükhöz híven támadólag léptek fel, szinte teljesen beszorították ellenfelüket már az első percektől kezdve. Érett a gól, és ehhez 9. percben igen közel járt a Vidi, ugyanis egy baloldali szöglet után Kovács István 14 méterről a keresztlécet találta telibe. Majd két perccel később Gyurcsó Ádám unta meg a tologatást, és 18 méterről lőtt, a megpattanó kísérletet Szűcs Lajos hárította. Majd a 17. percben Alvaro Brachi 20 méterről megküldött szabadrúgása után ismét csattant a labda a kapufán. Aztán a 28. percben már örülhettek a Vidi hívek, Gyurcsó Ádám ívelt be egy szabadrúgást a baloldalról, a középen berobbanó Juhász Roland 7 méterről fejelt, a megpattanó labdát Szűcs Lajos már csak beljebb tudta segíteni, kivédeni nem. 1-0. A szurkolók közül sokan elindultak a 45. percben, hogy a szünet előtt minél előbb a büfébe érjenek, de azt még láthatták, hogy Kovács István nyújtott lábbal odacsúszott Marián Slukához, aki nagyot esett, Vad II játékvezető talán túlságosan is szigorúan, azon nyomban a piros lapot mutatta fel a fehérvári középpályásnak. A kiállítás után sem változott túlságosan sokat a játék képe. A fehérváriak továbbra is jobbára a vendégek térfelén tartózkodtak, míg a Pápa nem változtatott sündisznóállásán, és nem igazán erőltette emberelőnye ellenére sem a támadásokat.

A 63. percben tovább növelte előnyét a Vidi! Brachi vágta előre a labdát, Jagodics Bence és Szűcs egymásra vártak, Juhász szemfülesen elfejelte a labdát a tétovázó védelem mellett, Szűcs rosszul mozdult ki, így a hálóba pattogott a fejes. 2-0. Szinte még be sem állt Kleinheisler László, aki cselezgetett a tizenhatoson belül, Sluka felborította, Vad játékvezető némi tétovázás után büntető 11-es pontra mutatott. A büntetőt Nikolics N. jobbal, a bal alsó sarokba lőtte. 3-0. Ezzel lényegében eldőltek a fontosabb kérdések, az emberhátrányban játszó Videoton sokkal motiváltabban, lelkesebben játszott ellenfelénél, és teljesen megérdemelten győzött, és helyzetei alapján akár még nagyobb arányban is diadalmaskodhatott volna.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!