Vörösiszap

2010.10.07. 15:49

Rácalmáson is várják a felajánlásokat az önkéntesek

Devecser - Várjuk a pénzbeli felajánlásokat lapunk számlaszámára: OTP Bank 11736006-20282316. A közlemény rovatba az adomány szót kérjük feltüntetni.

Fejér Megyei Hírlap

A szervezetek közvetlenül az önkormányzatokhoz fordulhatnak: Kolontár, Kossuth u. 24., 06-88-512-810. Polgármester: Tili Károly; Devecser, Petőfi tér 1. 06-88-512-730. Polgármester: Toldi Tamás. A magánszemélyek adományait Kolontáron a kultúrházban Soháné Csóka Zita koordinálja: Arany János u. 2., telefon: 06-20-3902-382. Devecserben Hegedüs Árpádné, a családsegítő és gyermekjóléti szolgálat vezetője végzi a szervezést a régi művelődési házban: Damjanich u. 7., telefon: 06-30-207-1850.

ÚJABB SZÁLLÍTMÁNY  A Baptista Szeretetszolgálat 5 millió forint értékben adományozott ingóságpótlásra felhasználható vásárlási utalványokat a vörösiszap-katasztrófában érintett 50 kolontári és devecseri családnak. Az adományokat Vujity Tvtrko, a szervezet jószolgálati nagykövete és Szenczy Sándor, a szeretetszolgálat elnöke adta át csütörtök a rászorulóknak. A szerdai 9 milliós szállítmánnyal együtt így már 14 milliós értékű a baptistákon keresztül érkezett segítség. A szolgálat speciális mentőcsapata közreműködik a mentési munkálatokban, a szervezet önkéntesei pedig az iszap eltakarításban segítenek.
 

RÁCALMÁSON,  vasárnap reggel 8 és délután 4 óra között a település központjában lévő Millenniumi tónál helyi önkéntesek várják a lakók adományait. Elsősorban a károk helyreállításához és az élhető körülmények visszaállításához várnak segítséget törölköző, takaró, vízhatlan ruha, gumicsizma, vödör, rongy, lapát, söprű, gumikesztyű, szemüveg, arcmaszk formájában. Óriási szükség van tisztító- és tisztálkodó szerekre valamint tartós élelmiszerekre. A mentésben résztvevő szakemberekkel történt konzultáció alapján az épületek takarítására tökéletesen alkalmas a citromlé és az ecet, így a rácalmási segélyakció szervezői ezekre is számítanak. Tekintettel arra, hogy a katasztrófa károsultjainak többsége mindenét elvesztette, az önkéntesek szívesen fogadnak feleslegessé vált bútorokat és ágyakat. A rácalmási segélyakcióról bővebb információ: Bánhegyesi Attila, [email protected], telefon 30- 827-7322.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!