Vörösiszap

2010.12.13. 11:41

Iszapömlés: közművesítik a kolontári lakópark területét

Veszprém - A területrendezési munkálatokat követően megkezdi a közművek kiépítését a kolontári lakópark területén a VeszprémBer Zrt. - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-vel hétfőn.

MTI

Az építési telkeket egy hete adták át a közbeszerzésen nyertes építési vállalkozónak; az öthektáros területen található harminc telken 21 új téglaházat építenek fel 2011. június végéig. A közlemény szerint a VeszprémBer Zrt. a kolontári lakópark területrendezési munkálatait elvégezte, a kivitelezés beindításához szükséges konténereket pedig a helyszínre szállította. A munka a héten megkezdődhet.
   
A katasztrófavédelem közleménye szerint a belvíz miatt egyelőre leállt a vörösiszap elszállítása a szennyezett külterületekről a depókba. Mindazonáltal épülnek az átrakó depóniák és a hozzájuk vezető utak, valamint folytatódik az új gát melletti résfal kialakítása is.
   
A vízügyi szakemberek mérései szerint az élővizek pH értéke nem emelkedett a megengedett határérték fölé. A monitoringrendszer adatai szerint a porterhelés jelentősen csökkent a településeken.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!