Zene

2015.06.06. 08:36

Lolánál végre minden a zenéről szól

Lola idejét nem csupán az éneklés tölti ki: örömmel áll ki nemes ügyek mellett, jelenleg is több jótékonysági és figyelemfelkeltő kampányhoz adja az arcát, illetve közreműködik bennük aktívan. Legutóbb az olvasást népszerűsítette Puskás Petivel karöltve a Székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskolában. Ott a saját szememmel és fülemmel is érzékelhettem a fiatalok lelkes rajongását és szeretetét, ami nap mint nap körülveszi.

Buthy Lilla

Lola, vagyis Korsós Judit 1988-ban született, és már nagyon korán, hatéves korában a színpadon állt. Zongorázni tanult, szolfézsra járt, szavalóversenyeken is részt vett és egy színjátszó körnek is tagja volt. A hatvani lány nagyon fiatalon, 2005-ben robbant be a köztudatba Álomtánc című dalával, amely a Házibuli 2. című film főcímdalának feldolgozása volt. Azóta sok idő telt el, számtalan slágerrel, klippel és koncerttel. 2012-ben ő énekelte a Merida, a bátor animációs mesefilm főcímdalát és betétdalait is. Huszonhét évesen úgy érzi, saját hangja mellett mind a magánéletben, mind a munkában sikerült megtalálnia önmagát. Az énekesnő tökéletes társra talált párjában, Bencében, aki nemrég megkérte a kezét.

. Kezdjük az elején! Azt már említetted a múltkori beszélgetésünkkor, hogy gyerekkorodban az olvasás és az éneklés ment a legjobban, ellentétben a matekkal. Ezek szerint mindig énekesnő akartál lenni?

- Gyerekkoromban ügyvéd vagy énekesnő szerettem volna lenni. Aztán az élet úgy alakította, hogy énekes lettem. Hatéves korom óta állok színpadon, de igazan csak 16 évesen fordultak komolyra a dolgok: 10 évig az egész csak egy hatalmas álom volt.

- Hogy sikerült feldolgozni a fiatalon és hirtelen jött sikert? Utólag értékelve volt olyan időszak, amikor nagyon megváltoztatott?

- Kiszakadtam a megszokott közegemből, hirtelen 15- 20 évvel idősebb barátaim lettek, teljesen felfordult az egész életem. Egyik napról a másikra költöztem fel Budapestre, és tény, hogy volt egy időszak, amikor kifordultam kissé magamból. Ritkábban utaztam haza a családomhoz, beszippantott ez az élet. Másfél évig tartott ez az időszak, most már jól vagyok (nevet).

- Mivel foglalkozol, milyen projektekben veszel részt mostanában?

- Az utóbbi időszak arról szólt, hogy újra megtaláljam önmagam. Lett egy zenekarom, csináltunk az MR2 Petőfi Rádióban egy akusztikus koncertet, nemrég pedig a Nagyszínpad döntőjében léptem fel, a The Biebers zenekar vendégeként. Szóval most végre minden a zenéről szól. Készülnek az új dalok, egy izgalmas közreműködés is tervben van.

Lola elárulta, most minden a zenéről szól: új dalok és egy izgalmas közreműködés is tervben van

- Ha jól tudom, jelenleg az önéletrajzi könyvedet is írod. Mit lehet elárulni ezzel az ötleteddel kapcsolatban?

- Egészen pontosan ez nem is önéletrajzi könyv. Persze, lesznek benne rólam történetek, de inkább egy szép képekkel illusztrált kiadványt kell elképzelni. Egyelőre csak formálgatjuk.

- Mit szeretsz csinálni, ha van egy kis szabadidőd? Hogy kell elképzelni egy napodat?

- Szeretek a barátaimmal lógni, jókat főzni, jönni-menni a városban, kiülni fröccsözni. Általában a hétvégék koncertekkel telnek, akkor csak azzal foglalkozom, hogy minél jobb legyek a színpadon. Hétközben angolra járok, az énektanárommal gyakorolunk, vagy edzem, főzök, mosok, takarítok.

- Nem is olyan régen megkérte a kezed a szerelmed. Ezt a közösségi oldaladon is megosztottad rajongóiddal. Már készültök a nagy napra? Milyen esküvőt álmodtatok magatoknak? Tudjátok már, mikor lesz?

- Igen, ez így történt. Azonban hónapokig csak emiatt írtak rólam az újságok, amit nem viseltem jól, hiszen közben zenei téren is sok dolog történt velem. Úgyhogy most csak annyit mondok, csodálatos volt. És ha férjhez megyek, majd szólok (mosolyog).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!