Állatvilág

2016.09.04. 14:30

Örökre elment Mása cica, a könyvtárosok és az olvasók kedvence

Székesfehérvár - Érzékelhetően sokakat ért váratlanul a hír: a kedves könyvtári Mása cicát már soha többé nem lehet megsimogatni. Emlékét biztosan sokan és sokáig őrzik majd.

Bokros Judit

Mása cica jó egy éve lett a Gárdonyi Géza Művelődési Ház, azon belül is a könyvtár lakója, és ez idő alatt mind a dolgozók, mind az olvasók kedvencévé vált.

Mása ott volt mindenhol: az ablakban, a széken, a polcokon - de legfőképpen a szívekben Fotó: Gárdonyi Géza Művelődési Ház

A szép, szürke szőrű, élénk tekintetű macskát a ház igazgatója, Iszkádi Erika és kollégái menhelyről fogadták örökbe, hogy nagy szeretettel gondozzák. A bibliotéka több programja is az új jövevényre épült, többen miatta tértek be a házba, és jó társnak bizonyult a napi munka során. Jelenléte feldobta, még otthonosabbá tette a könyvtárt.

Mása sajnos több mint egy hete örök álmát alussza. A hírről sokan a közösségi portálról értesültek, ahol gondozói fotókkal emlékeztek legkedvesebb cicájukra. Iszkádi Erikától megtudtuk: Mása már akkor sem volt fiatal, amikor hozzájuk került, 13 év körülire becsülték a korát. Az elmúlt időszakban állapota idős kora miatt romlott, a gondoskodás, a szakszerű ellátás sem segíthetett. Végül a szíve nem bírta a terhelést.

Erikáéknak nagyon hiányzik, hiszen az elmúlt egy évben sokat kaptak tőle, és úgy gondolják: Mása is csupa jó élménnyel gazdagodott náluk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!