Fogadj örökbe egy gólyafészket

2023.02.14. 17:30

Óvjuk meg és vigyázzunk Fejér vármegye gólyáira

Nagyszerű kezdeményezést osztott meg Sárszentmihály közösségi oldalán Óber Andrea, a település polgármestere.

Hajdú Marianna

Bárki jelentkezhet a gólyák megfigyelésére és jelképesen örökbe is fogadhatja a madarakat

Forrás: Pexels.com

A Hortobágyi Madárpark-Madárkórház Alapítvány gólyavédelmi programjának célja a gólyafészek intenzív figyelése a gólyák életének védelme érdekében. A felhívás szerint a programban bárki részt vehet: magánszemélyek, cégek, de remek program lehet óvodai vagy iskolai csoportok számára is. A jelentkezők a lakóhelyükön, telephelyükön található, egy vagy több gólyafészket jelképesen örökbe fogadhatják. A későbbiekben ezeket a fészkeket – amíg a gólyák itthon vannak – rendszeresen figyelni kell és a megfigyeléseikről feljegyzéseket kell készíteniük, egy fészekfigyelő adatlapot is vezetve.

Ehhez az is hozzá tartozik, hogy amennyiben valamilyen bajt vagy problémát észlelnek, azonnal értesítik a program vezetőjét, aki adott esetben ellátja tanácsokkal a fészek megfigyelőjét, és ha szükség van beavatkozásra, megszervezi a bajba jutott gólya mentését.

A jelentkezőket Sámuel Zsuzsanna programvezető várja a [email protected] email címen vagy a +36-20-954-6817-as telefonszámon.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!