Belföld

2009.08.10. 14:53

Összeférhetetlenség miatt lemondott a MÁV-Startnál betöltött posztjáról a BKV-vezér

FMH - Lemondott Kocsis István, a BKV Zrt. vezérigazgatója a MÁV-Startnál betöltött igazgatósági elnöki, illetve tagsági posztjáról augusztus 11-ével - értesült az MTI hétfőn.

feol.hu

Kormányzati forrásból az MTI úgy értesült: Kocsis István  lemondásának indoka, hogy a közösségi közlekedés átszervezésével, a MÁV-nak és a BKV-nak "közös ügyei" lesznek, például az elővárosi közlekedés terén, így e két poszt összeférhetetlen.
A MÁV-Startnál betöltött tisztségének megszűnése után végkielégítés nem jár.
Az igazgatósági elnöki tisztséget 2008 nyara óta betöltő Kocsis István utódjának megválasztása a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium hatáskörébe tartozik, azonban a tárcánál az MTI megkeresésére még nem tudtak információt adni arról, hogy ki kerülhet a MÁV-Start igazgatósági elnöki posztjára.
Kocsis István, aki a BKV vezérigazgatói tisztségét is betölti, nemrégiben politikai támadások kereszttüzébe került a BKV vezetőinek szerződéseiben szereplő, több tíz és százmillió forintos végkielégítések miatt, azonban a vezérigazgató szerint ezekről neki nem volt tudomása, azokat elődje kötötte, ezért az ügyben belső vizsgálatot indított.
A végkielégítési ügyek miatt az MSZP egyes politikusai kilátásba helyezték Kocsis István leváltásának szükségességét, azonban a Főpolgármesteri Kabinet hétfői ülésén úgy döntött mégis a posztján maradhat a BKV vezére.

(MTI)


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!