Belföld

2009.09.02. 10:50

Kiszervezik az állami üdülőket?

FMH - A kormány az állami üdülővagyon magánkézbe történő kiszervezését tervezi, ami többmilliárdos kárt okozna az államnak – jelentette ki a Belügyi és Rendvédelmi Dolgozók Szakszervezete (BRDSZ) főtitkára szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

feol.hu

Bárdos Judit azt mondta: a belügyi és rendvédelmi szervek üdülői előbb a Belügyminisztérium, majd a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. tulajdonába kerültek. Az MNV azonban a Központi Szolgáltatási Főigazgatóság Üdülési és Oktatásszervezési Igazgatóság kezelésére bízta az üdülőket, amelyeket a Human-Jövő 2000 Nonprofit Kft. üzemeltet. Hozzátette, húsz-huszonöt nagy értékű, frekventált helyeken lévő ingatlanról van szó.
A BRDSZ az állami vagyon "kiszervezése" mögött "mutyit sejt", és arra vár választ, ha az államnak ráfizetéses az üzemeltetés, akkor az miért érné meg üzemeltetni az üdülőket magánvállalkozásoknak.
(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!