Belföld

2009.10.26. 12:48

Az MDF új szabályozást akat az ajánlószelvény-gyűjtéshez

FMH - Dávid Ibolya törvényjavaslatban kezdeményezte az ajánlószelvény-gyűjtés szabályainak megváltoztatását. Előterjesztése szerint az ajánlószelvényeket nem a jelölő szervezetek gyűjtenék be, hanem a választók juttatnák el a helyi választási szervhez.

feol.hu

AZ MDF maradéktalanul egyetért azokkal az észrevételekkel, kifogásokkal és véleményekkel, amelyek az ajánlószelvények jelenlegi rendszere ellen fogalmazódtak meg – mondta hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján az MDF elnöke.
A független parlamenti képviselő kijelentette, hogy minden megoldásra nyitottak az ügy rendezése érdekében, de emellett ő hétfőn egy törvényjavaslatot nyújtott be a probléma rendezésére.   Eszerint megmaradna az ajánlószelvények rendszere, de a szelvényeket nem a jelöltek, vagy a jelölő szervezetek gyűjtenék be, hanem a választók egy bérmentesített válaszborítékban küldenék vissza, vagy személyesen vinnék el a helyi választási szervhez.
Dávid Ibolya hozzátette: az MDF egyúttal azt is javasolja, hogy a választókerületben élő szavazásra jogosultak 0,5 százalékában határozzák meg az összegyűjtendő szelvények számát.
Rendkívül méltánytalannak nevezte, hogy különböző lakosságszámú választókerületekben ugyanakkora, fix számú szelvényt kell összegyűjteni.
(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!