Belföld

2009.11.06. 16:13

Elítélték Overdose tulajdonosát Romániában

FMH - Csődbüntett miatt egy év hét hónapra ítélték a magyar versenyló, Overdose tulajdonosát, Mikóczy Zoltánt. Üzlettársa több mint két évet kapott a román bíróságon.

MTI

Börtönbüntetésre ítélték első fokon Mikóczy Zoltánt, a híres versenyló, Overdose tulajdonosát, szlovák állampolgárt és magyar állampolgárságú üzlettársát pénteken Romániában. Cristian Monenci, a nagyváradi törvényszék szóvivője az MTI-nek elmondta: Mikóczyt egy év és hét hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélték csődbűntett miatt, üzlettársára pedig két év és két hónapot szabtak ki. Az üzlettársat csődbűntett mellett magánokirat-hamisításra való felbujtásban is vétkesnek találták. 
A két elítélt és jogi képviselői közvetlenül az ítélethirdetés után fellebbeztek.
Az ügyet másodfokon a szintén nagyváradi székhelyű Bihar megyei ítélőtábla tárgyalja majd. Tekintettel arra, hogy büntetőjogi esetről van szó, el lehet jutni egészen a legfelső bíróságig - magyarázta a szóvivő.  
A pénteki ítélet szerint a két üzletembernek vizsgálati fogságban kell maradnia a jogerős ítélet kihirdetéséig. A nagyváradi törvényszék emellett elrendelte a két elítélt Romániából való kiutasítását is.
Mikóczyékat azt követően tartóztatták le októberben Nagyvárad határában, hogy kamionokban el akarták szállítani a csődeljárás alatt álló élesdi (Alesd) húsüzemük 700 ezer lej (43 millió forint) értékű gépeit. 
A két vállalkozót a húsüzem ügyvezető igazgatója jelentette fel a rendőrségen. Az igazgató azt állította, hogy a két férfi a szóban forgó gépek származási iratainak meghamisítására kényszerítette.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!